22 Січня 2020
Новини

У День Соборності «живий ланцюг» єднає береги Дніпра (відео)

У День Соборності «живий ланцюг» єднає береги Дніпра (відео)

 22 січня в Україні відзначають 101 річницю Дня Соборності як нагадування про проголошення Акту возз'єднання УНР і ЗУНР.

Одним із елементів сьогоднішнього святкування стане розгортання величезних синьо-жовтих національних прапорів на мосту Патона в Києві і символічне поєднання двох берегів Дніпра. Дві колони учасників флешмобу будуть рухатися назустріч одина одній. Правобережна колона буде символізувати ЗУНР, лівобережна – УНР.

У наш час в День Соборності України в багатьох містах традиційно організовують заходи, націлені на демонстрацію прагнення громадян до єдності і цілісності нашої країни. Наприклад, проводять факельні ходи, покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку й інших видатних діячів і борців за незалежність України.

Але головною традицією на День Соборності, яка зміцнилася в кінці ХХ століття, стала поява "живого ланцюга", що складається з людей з українською символікою. Люди беруться за руки і розтягуються, як живий ланцюжок, по вулицях рідного міста, і навіть за його межами, між містами, по мостах через річки, поєднуючи береги і символізуючи єдність різних регіонів України.

Планується, що в 2020-гоу року святкові заходи охоплять всю Україну – від сходу до заходу, від півночі до півдня.

В Одесі увечері тисячі людей творять живий "Ланцюг єдності" і запалять святкові свічки.

В Дніпрі , окрім "Ланцюга єдності", який з'єднає два береги річки Дніпро, курсанти університету МВС проведуть флешмоб – вишикуються в карту України, всередині якої буде битися "живе серце".

В Запоріжжія запланований автопробіг по місту і мітинг, окрім того, з 14:00 до 15:00 будуть безкоштовно пускати на крижаний каток тих, хто прийде кататися з державним прапором.

В Кропивницькому молодь проведе флешмоб і вишикується в гігантський "тризуб".

У Львові заплановане покладання квітів і святкове віче.

В Ужгороді 100-метровим прапором України об'єднають дві набережні, що розкинулися на обох сторонах річки Уж.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, історія, свято
В тему

Останні матеріали