22 Січня 2020
Новини

На Волині прихильники УПЦ МП не дозволили занести у храм тіло чоловіка

На Волині прихильники УПЦ МП не дозволили занести у храм тіло чоловіка

У селі Сусваль на Волині померлого чоловіка, який заповів після смерті занести його у храм, прихильники УПЦ МП не дозволили цього зробити.

У цьому селі, як і багато в інших – увесь минулий рік йшла боротьба за перехід православної громади до Православної Церкви України, – ідеться в дописі нардепа Ігоря Гузя на його сторінці у facebook.

І попри те, що офіційно переданий ПЦУ, боротьба триває і нині.

«На днях у селі відійшов у вічність батько голови місцевої ОТГ п. Степан. Прожив життя в цьому селі, до речі, його ж батько був закатований поляками і похований на подвір’ї місцевої церкви.

Коли п. Степан був живий, при опитуванні про перехід з УПЦ МП до ПЦУ, він віддав свій голос за ПЦУ і заповів, щоб, коли помре, його занесли до храму. І ось, прийнявши останню сповідь від настоятеля ПЦУ, невдовзі помер. Сім’я вирішила поховати покійного з священиком ПЦУ. Похоронна процесія вирушила до церкви. Прийшовши, побачили храм закритим. Священик УПЦ МП відмовився впустити родину до храму, а парафіяни МП стали стіною перед дверима», - повідомляє нардеп.

Під час цього процесу труна з покійним стояла навпроти храму. Людина, яка прожила життя в рідному селі і хотіла піти в останню путь зі своєю церквою і у своєму храмі, не змогла цього зробити.

«Християнське милосердя?

Християнське співчуття?

Християнська повага?», – запитує Ігор Гузь.

І далі резюмує, як не допустити подібних випадків.

«Церква зорієнтована на країну, яка вбиває і поневолює українців сотнями віків, і яка не може пустити до сільського храму померлого християнина, не може претендувати ні на що.

Окрім того, як покаятися і саморозпуститися.

І наше спільне завдання цього добитися. Рано чи пізно!» – переконаний нардеп.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, упц мп, православна церква україни, смерть
В тему