25 Грудня 2019
Новини

Сонячне затемнення 26 грудня: що варто робити та чого потрібно уникати

Сонячне затемнення 26 грудня: що варто робити та чого потрібно уникати

26 грудня о 4:29 за київським часом відбудеться сонячне затемнення. Воно буде кільцевим, тобто закриє не весь сонячний диск. За затемненням можна буде спостерігати в Саудівській Аравії, Індії, Шрі-Ланці, Сингапурі та Індонезії. Жителі України та Волині його, на жаль, не побачать, проте його енергетичний вплив буде відчутний для жителів усієї земної кулі.

Зазвичай, затемнення відбувається чотири або п’ять разів щороку і в цьому немає чогось страшного чи небезпечного. Адже будь-яке затемнення триває кілька годин і не призводить до природних аномалій.

Проте древні народи вірили, що під час затемнень зі світилами відбувається щось лихе, наприклад, їх ковтає дракон або якесь інше чудовисько. Звідти, мабуть, наш природний страх, що Сонце ніколи не з’явиться знову.

Також затемнення йдуть у парі — сонячне та місячне. Така дуальність називається коридором затемнень і триває він зазвичай близько двох тижнів. Нинішнє затемнення буде останнім у 2019 році та відбудеться під впливом зодіакального знаку Козерога. Наступе — вже місячне затемнення — відбудеться 10 січня 2020 року.

Сонячне затемнення 26 грудня: що можна робити

Саме час творчо переглянути своє ставлення до життя, реально оцінити свої можливості, взяти на себе особисту відповідальність і вибудувати нові плани. Матеріальні речі зажадають особливого ставлення і кардинальних рішень. Треба встигнути створити надійну базу для всього майбутнього розвитку. Так, що, не втрачаючи часу, вже зараз пора починати, щоб вписатися в потужну хвилю змін.

Також зимове сонцестояння підсилює тему завершення старого циклу і входження у новий.

Настає чудова пора відходу від обтяжливої прихильності, непотрібних звичок. Це прекрасний час для вигнання нав'язливих поганих думок і позбавлення від іншого ментального сміття.

 Попри всю важливість цього дня, добре позбавлятися від зайвого. Це означає, що саме в цей день можна знайти гарний настрій до Нового Року. Це буде четвер, тому вечір цього робочого дня можна присвятити підготовці до свят.

 Сонячне затемнення 26 грудня: що не варто роботи

 Традиційно три дні до і після затемнення вважаються найважчими та найвідповідальнішими. Тому уникайте сварок і конфліктів.

 Не ухвалюйте важливих рішень і не починайте нових справ, а якщо вже таки почали, то поставтеся до них з великою мудрістю. Почали? Тоді вже витримуйте удари долі.

 Очікується, що 26 число буде млявим днем, в який краще не піддаватися апатії, не замикатися в собі та трохи більше рухатися.

 Під час затемнень активізуються всі найтемніші риси нашого характеру: жадібність, гнів, мстивість, хитрість, лицемірство. Остерігайтеся нових знайомств і спілкування з людьми, яких ви не знаєте досить добре.

 Олена Кузьмич, кандидатка філологічних наук, дослідниця ритуалів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: затемнення
В тему