20 Грудня 2019
Новини

В Україні пільговики не отримують повідомлення про субсидії. Чому

В Україні пільговики не отримують повідомлення про субсидії. Чому

В Україні дала збій система монетизації субсидій – пільговикам не надходять смс-повідомлення про оплату комуналки, люди не знають, чи отримують державну допомогу взагалі.

Міністерство соціальної політики завалили скаргами на діючу схему нарахування пільг і субсидії, повідомляє ТСН.

"У нас 5300 пільговиків, які отримують знижку на житлово-комунальні послуги. З них 5% – це готівкова форма, 95% – це люди, які отримують свою пільгу через "Ощадбанк", – заявила начальниця управління праці та соціального захисту Печерського району Києва Ольга Мозгова.

За її словами, ті, хто не написав заяву до 15 жовтня, мають безготівкову монетизацію. Замість "живих грошей" комуналку за них платить державний банк. Однак багатьом повідомлення з інформацією від банку з невстановлених причин не надходять.

"Ощадбанк" може мати некоректні дані. У разі, якщо щось змінилося у людини і можуть бути розбіжності. Це пов'язано з тим, що управління соцзахисту не надало необхідну інформацію до "Ощадбанку", – додали в державному банку.

При цьому проблема в комунікаціях між установами може позбавити людей допомоги від держави. Наприклад, якщо пільговик матиме борг у 340 гривень (20 неоподатковуваних мінімумів), то в наступний опалювальний сезон право на монетизацію він втратить.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: економіка, субсидії, Україна, гроші
В тему