8 Листопада 2019
Новини

На Волині армійці масово здають кров для онкохворої малечі (відео)

На Волині армійці масово здають кров для онкохворої малечі (відео)

Десятки військовослужбовців і резервістів бригади територіальної оборони Волині стали донорами крові для онкохворих дітей обласної дитячої лікарні.

Про це повідомляє Суспільне Волинь.

Військові долучилися до акції «Брати по крові», яку започаткували їх побратими на Львівщині. Олександр Кучер, командир бригади тероборони Волині не вперше стає донором. Каже: на сході країни доводилося допомагати побратимам, у цивільному житті вирішив підтримати дітей.

Олександр Кучер, командир бригади територіальної оборони Волині: «Наразі ми перейняли естафету від побратимів Рівненської області. Зараз кадрові офіцери бригади тероборони, наші резервісти, офіцери обласного військового комісаріату беремо у цьому участь. Наразі кров здається для потреб дітей».

Майже десятеро жінок зголосилися стати донорами крові, одна із них Катерина Козак, працівниця обласного військового комісаріату.
Катерина Козак, військовослужбовиця ЗСУ: «Це в мене вперше, коли я здавала кров. Вирішила підтримати цю акцію, такий флешмоб. Хочеться допомогти дітям. У мене у сім’ї теж була така проблема. Це, зараз, досить гостра проблема. Багато діток хворіє».

У чоловіків-військових забрали 450 мілілітрів крові, у жінок — 350, розповіла завідувачка відділення обласного центру служби крові Надія Воробей.

Надія Воробей, завідувачка відділення обласного центру служби крові: «Плазма буде закладена на півроку на карантин. Пройде вірусоактивацію і тоді видаватиметься для цих онкохворих діток. А еритроцитна маса після обстежень буде передана в експедицію і на вимогу обласної дитячої лікарні буде передаватиметься в установу».

Естафету «Брати по крові» волинські військові передадуть тернопільським колегам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: благодійність, Волинь, суспільство, онкологія, армія
В тему