25 Жовтня 2019
Новини

ТОП-19 цитат Ігоря Палиці: про уряд, Зеленського, Коломойського, ринок землі та корупцію

ТОП-19 цитат Ігоря Палиці: про уряд, Зеленського, Коломойського, ринок землі та корупцію
Ігор Палиця

Народний депутат, що входить у депутатську групу «За майбутнє» Ігор Палиця 24 жовтня 2019 відповів на запитання волинських журналістів у прямому ефірі телеканалу «Аверс».

Вашій увазі підбірка цитат від обранця народу від редакції t1.ua:

«Нинішній уряд для мене – це велика загадка. Складається враження, що нас віддали від зовнішнє управління, тому що як тільки був призначений уряд, з’явилося більше 200 законів, які давно були кимось підготовлені, і які повинні прийматися в терміновому режимі... Мій висновок: уряд не наш, не український. Він був нам кимось нав’язаний, причому тим, хто не любить Україну і не хоче бачити її багатою»

**************

«Я не думаю, що на нас вливає Америка. А ось такі міжнародні організації, як МВФ, Світовий банк, Фонд Сороса тощо розглядають Україну як джерело збагачення, не більше. Нашу країну 28 років підряд грабують, але ми тримаємося і чекаємо, коли почнуться нові часи»

**************

«Українська земля почала розпродаватись із 2015-го. Уряди Яценюка, а потім Гройсмана ще на початку військової операції на сході, замість того, щоб нести відповідальність перед бійцями АТО, фінансувати їх, надавати їм житло тощо, скинули усе «на області». Відтак ми втратили землі в прибережних зонах біля Світязя, інших волинських озер, тому що приїжджають представники львівських фірм, дають нашим бійцям по 100 доларів, аби забрати документи направо володіння цими землями»

**************

«В нас вже півроку новий президент, два місяці новий уряд, а в Держгеокадастрі сидять ті ж самі хабарники. В МВС, СБУ, прокуратурі – ті ж самі хабарники. Нічого поки що не змінилося. Хоча країна вже в «одних руках», в нас монобільшість»

**************

«Із «прозорою» системою ProZorro я стикнувся рік тому, коли на аукціон виставили магазин «Освіту», що на проспекті Волі.Стартова ціна була 2 млн грн, купівельна – 15 млн грн. Відтак на площадці ProZorro, яка належить «грантоїдам»,  зареєструвалися близько десятка компаній, які хочуть купити цей магазин, платять якісь символічні 100 гривень за участь. Переможець аукціону платить 15 млн в бюджет Луцька, а 5% - ProZorro. Тобто, замість того, щоб Луцьк отримав додаткових 500 тисяч, ці гроші отримують ділки – власники площадки»

**************

«Що я думаю про поліграф, який проходять зараз нардепи зі «Слуги народу»? Та нехай виставляють себе на сміх! Ба більше, я буду ініціювати, аби поліграф пройшли «Слуги народу» з  бюджетного комітету тощо. Чи був хабар? Думаю, що ні. Це була емоція – давайте все поламаємо. На мою думку, поліграф – неправильне рішення для нардепів «Слуги народу»

**************

«Чи зайшли гроші часів Януковича у Верховну Раду? Певно, що зайшли. Зараз у ВР багато нардепів, які переїхали у Київ з різних міст України, великих чи маленьких. А Київ – дороге місто. Хочеться в ресторани ходити, хочеться розважатися з друзями, хочеться утримувати дівчину»

**************

«Щодо розподілу субвенцій на округи між мажоритарниками. Нардепам зі «Слуги народу» мали виділити на соціально-економічні цілі по 300 млн грн. А іншим – або нічого, або копійки. Через мій виступ та інших представників «За майбутнє», в якому акцентував увагу на безбожній корупції, бюджетний комітет застопорив розподіл. Відтак на Луцьк мали виділити 15 млн, та на округ Вячеслава Рубльова – 15 млн. Ми просили гроші на онколікарню, госпіталь інвалідів, інфекційну лікарню – все це повикидали.

Після мого виступу  глава фракції «Слуга народу» ДавидАрахамія особисто попросив мене «більше не кричати з трибуни» та пообіцяв, що гроші будуть в майбутньому розподілятись пропорційно на кожен мажоритарний округ»

**************

«Ми спокійно можемо обійтися без «допомоги» МВФ. Тільки треба сісти і самим написати бюджет розвитку країни, стратегію розвитку України. Якщо потрібно буде – «піджати» олігархів та збільшити для них податки. Зменшити податки для малого та середнього бізнесу. Давайте не забувати про те, що кредит від МВФ доведеться віддавати»

**************

«Моя позиція до влади і уряду – не опозиційна. Моя риторика – не опозиційна, а реальна. Я вже бачив таку ситуацію, коли декларують якісь обіцянки, що неможливо виконати, що матимуть негативні наслідки для України. Опозиція – це ті, хто пише такі закони для країни, що приведуть до колапсу.

А я не в опозиції – в мене бажання, маючи досвід,  налаштувати в правильному руслі роботу всіх органів»

**************

«Я не в опозиції до президента Володимира Зеленського. В мене з ним були три телефонні дискусії. Всі три стосувалися того, чому я та група «За майбутнє» не голосує за ті чи інші закони. В тому, що зараз відбувається в країні, немає особливої вини президента Володимир Зеленського. Десь він чує, десь – не чує, адже президент все ж таки має обмежене джерело надходження  інформації.  Йому подає інформацію той, хто сидить «біля вуха», або поруч»

**************

«Для мене особисто є три речі, які я ніколи не підтримаю, моїх три «червоних лінії»:

- Капітуляція по «формулі Штайнмаєра»;

- Продаж землі, якщо матимуть право купувати іноземці, і якщо не буде створений Державний банк землі;

- Приватизація державних підприємств»

**************

«Коли мене кілька днів тому запитали, чому я не ініціюю підняття питання про призначення голови Волинської ОДА, я відповів, що, по-перше, не хочу і не можу це робити. А по-друге, зважаючи, як пишуться зараз закони і який бюджет на 2020 рік хочуть прийняти, то коли будуть бити представників влади, я хочу бути не в будівлі, а поруч з народом. Так само, я не знаю, коли призначать мера Луцька»

**************

«У розмові з керівником Державної митної служби Максимом Нефьодовим я зачепив питання про призначення начальником Волинської митниці Олександра Шавлака. Я був здивований цим, адже за Шавлаком буквально нещодавно ганялася Генеральна прокуратура, бо він крадій і хабарник. Шавлак особисто мені зазнався, що доводиться возити космічні суми на Київ. 

На що Нефедьов мені відповів, що, мовляв, нехай Шавлак і крадій, але він пообіцяв красти менше, ніж усі. Мовляв, на митницях не вистачає кадрів, що можуть стати начальниками. А як ви будете знати, що Шавлак крастиме менше? А ми піднімемо йому зарплату до рівня митних брокерів – до 20 тисяч гривень, і тоді він не буде красти»

**************

«Щодо того, що луцькі перевізники проти нововведень і «електронного квитка». Це новаторство виведе в прозору площину і кількість пільговиків, і дані щодо загальної суми грошей за проїзд, і чи варто піднімати плату за проїзд. А якщо перевізникам щось не подобається, і вони саботуватимуть роботу, не вийдуть на маршрути, чим шантажуватимуть лучан, значить, сюди зайдуть інші перевізники»

**************

«Про «ПриватБанк». Я багато разів просив Ігоря Коломойського розповісти, як насправді відбувалася націоналізація Привату, і скільки грошей на це було витрачено. Він відмовляється. Сьогодні МВФ не дає розглядати ситуацію про ПриватБанку.  Проте я впевнений, що за те, що МВФ, Гонтарева і їхня банда вчинила з українськими банками, неодмінно має бути покарання»

**************

«Враховуючи ситуацію, яка сталася в Україні, можна і напевно треба оголошувати в Україні дефолт. Це ніяким чином не відобразиться ні на інвестиційному кліматі, ні на бізнесі, ні на людях.Усі п’ять років, починаючи з 2014-го, МВФ давав нам гроші під відсотки, і «вимивав» ці відсотки або за допомогою кредитів, або за допомогою Міністерства охорони здоров’я, яке купувало на 2-3 млрд доларів ліки, яким залишалося 20-30 днів до закінчення терміну використання, коли вони опинялися в Україні. 

І чого українці мають зараз повертати гроші за чиїсь борги? І чому ми маємо слухати МВФ, який виставив такі умови, що роблять бідними людей: тарифи, зарплати, пенсійний вік тощо»

**************

«Поки керівники держави чи Кабмін працюють над тим, щоб вкрасти побільше грошей, а потім їх вивести, ми втрачаємо країну: екологічну, людську тощо, ми втрачаємо потенціал України».

**************

«Чи прийде час «саджати», як було анонсовано? Якщо він не прийде, то може прийти інший час, коли буде непереливки тим, кому ми повірили і на кого понадіялись».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ігор палиця
В тему