7 Серпня 2020
Новини

«Це не бунт, а провалена комунікація», - Ігор Палиця про реакцію міст на нові карантинні обмеження

«Це не бунт, а провалена комунікація», - Ігор Палиця про реакцію міст на нові карантинні обмеження

Реакція деяких міст на нові карантинні обмеження – це не бунт. Це результат повністю проваленої комунікації з регіонами.

Це невміння засвоювати попередні уроки, - пише нардеп Ігор Палиця.»

«Місцеве самоврядування не підпорядковується прямо уряду. Для цього Кабмін має ОДА та РДА. У демократичній країні реальне місцеве самоврядування – це запорука успішного розвитку регіону, а не придаток центральної виконавчої влади», - йдеться у повідомленні.

Він вказує, що показовим є той факт, що Шмигаль вирішив провести нараду з мерами лише по факту нового конфлікту. Тобто, заздалегідь, щоб унеможливити подібну проблему, цього не можна було зробити?

«На жаль, подібний стиль комунікації зайвий раз доводить, що в уряді абсолютно відсутнє стратегічне державницьке мислення», - додає нардеп.

Найгірше те, що мова йде про життя та здоров’я українців. Невміння правильно планувати, втілювати, а головне – донести потрібні заходи може нанести лише більшої шкоди громадянам.

Тому окремі політики й піаряться на темі існуючих лише в їхніх головах розколів. Бо уряд своїми діями навмисно, чи просто в результаті власної некомпетентності, фактично дає підстави для подібних маніпуляцій.

«Так, адаптивний карантин потрібен і має бути. Безумовно. Це логічно зумовлюється різною статистикою захворюваності. Але все це повинно відбуватися в умовах нормальної партнерської комунікації. Саме міська влада несе на собі практично весь тягар боротьби з коронавірусом та його наслідками. Перш за все, економічними та соціальними. Адже все фінансове навантаження лягло на місцеві бюджети», - підсумував Палиця.

Тому, на його думку, важливо обстоювати децентралізацію, яка полягатиме не лише у перерозподілі економічних повноважень, а й у зміні самого ставлення до місцевого самоврядування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ігор палиця, карантин, Україна
В тему