11 Жовтня 2019
Новини

Ні «шкарпетизації»: В’ятрович пояснив, як належить святкувати День захисника

Ні «шкарпетизації»: В’ятрович пояснив, як належить святкувати День захисника

Шкарпетки і гелі для душу, в яких «потопають» після 14 жовтня чоловіки, перетворюють це свято на 23 лютого.

З Днем захисника України не варто вітати тільки чоловіків. Також не варто дарувати їм шкарпетки, парфуми чи засоби для гоління лише тому, що вони чоловіки, передає «Газета по-українськи».

14 жовтня – це не 23 лютого, про це написав колишній голова Українського інституту національної пам’яті, історик Володимир В’ятрович у Facebook.

«Зупиніть шкарпетизацію Дня захисників. 14 жовтня – день, коли вітають захисників України, минулого і сьогодення, чоловіків і жінок. Це не привід вітати хлопчиків/чоловіків, дарувати їм шкарпетки/парфуми/засоби для гоління за сам факт їхньої приналежності до чоловічої статі. 14.10≠23.02», – написав він.

День захисника України відзначають 14 жовтня.

Раніше 23 лютого відзначали День захисника Вітчизни. Нині цей день святкують у Росії, Білорусі, Таджикистані та Киргизстані. Його заснували у СРСР 1922-го.

14 жовтня – День захисника України. У православному календарі це теж велике свято – Покров Пресвятої Богородиці. 2019-го він припадає на понеділок. Українці відпочиватимуть три дні поспіль – 12, 13 і 14 жовтня. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: день захисника україни, подарунки
В тему