26 Вересня 2019
Новини

На «Устилузі» митники за зміну «зістригали» до 150 тисяч хабарів

На «Устилузі» митники за зміну «зістригали» до 150 тисяч хабарів

На Волині митники вимагали з кожного водія хабар за безперешкодне провезення через кордон товарів народного вжитку.

У міжнародному пункті пропуску «Устилуг» викрито незаконний механізм отримання митниками хабарів за безперешкодний пропуск через державний кордон товарів народного вжитку. Про це інформує пресслужба Управління СБУ у Волинській області.

Спецслужби встановили, що посадовці митного посту систематично вимагали гроші з водіїв, які перетинають кордон. За суму 1–1,5 тисячі гривень неправомірної вигоди з кожного автомобіля митники обіцяли громадянам не створювати штучних перешкод під час перевезення продукції широкого вжитку.

Зафіксовано, що за одну робочу 12-годинну зміну через пункт пропуску проїжджає від 50 до 150 авто, які транспортують відповідні товари. За попередніми висновками експертів, загальний розмір «данини», якою митники обклали українських громадян, сягав від 60 до 150 тисяч гривень за зміну.

Співробітники СБУ задокументували дев’ять фактів отримання хабарів посадовцями.

Правоохоронці затримали одного із фігурантів провадження – інспектора митниці – під час отримання чергової неправомірної вигоди.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності інших посадовців, причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилася спільно з ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної Прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Маски-шоу» на митному посту «Устилуг»: ДБР і СБУ поклали всю зміну обличчям до підлоги

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, сбу, устилуг, хабар
В тему

Останні матеріали