26 Вересня 2019
Новини

У США розсекретили текст скарги розвідника, який «настукав» на Трампа

У США розсекретили текст скарги розвідника, який «настукав» на Трампа

Документ, імовірно, оприлюднять уже сьогодні.

Текст скарги на липневу розмову Дональда Трампа та Володимира Зеленського, під час якої президент США тиснув на українського колегу, можуть оприлюднити вже сьогодні – із нього зняли гриф «таємно», повідомляє «Дзеркало тижня» із посиланням на американське CNN.

«Так, він був розсекречений з мінімальними змінами, але ще не опублікований. Ми очікуємо, що це станеться вранці», – зазначив співрозмовник журналістів.

Першими зі скаргою американського розвідника ознайомилися члени спецкомітетів з розвідки обох палат Конгресу. За даними журналістів, після ознайомлення демократи заявили, що це підтверджує їхню наполегливість у проведенні розслідування стосовно Трампа. Останнє може стати підставою для імпічменту президента Сполучених Штатів.

Своєю чергою голова комітету з розвідки Палати представників демократ Адам Шифф заявив, що наведені у скарзі відомості викликають «неабияке занепокоєння». Думки ж республіканців розділилися: дехто вважає, що скарга не зможе нашкодити американському лідеру, інші відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, 20 вересня стало відомо, що один з інформаторів американської розвідки подав скаргу на Трампа через вчинення ним тиску на президента іншої країни. Мовилося про Україну, оскільки в окреслений термін президент США розмовляв саме з Володимиром Зеленським. Розвідника стривожила «серйозна обіцянка», дана Дональдом Трампом, скарга надійшла інспектору розвідувальних служб Майклу Аткінсону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Зеленський звільнив Дональда Трампа? (ВІДЕО)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, дональд трамп, володимир зеленський, сша, скандал
В тему