25 Вересня 2019
Новини

Естонія скасовує безкоштовні трудові візи для українців

Естонія скасовує безкоштовні трудові візи для українців

Уряд Естонії скасував своє рішення 2010 року, за яким громадяни України були звільнені від обов'язку сплачувати державне мито за розгляд заявок на довгострокові візи.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Реймсалу зазначив, що сьогодні близько 90% громадян України, яким потрібна довгострокова віза, просять її з метою працевлаштування. Тому, за його словами, в подальшому не виправдано зберігати такий виняток (безкоштовну довгострокову візу) для громадян України.

Рішення набуде чинності 1 листопада. Таке ж рішення про скасування виключення з оплати держмита за довгострокові візи взяли і для громадян Білорусі. Йдеться тільки про національну візу типу D на термін більше 90 днів (до року) для перебування з метою працевлаштування, навчання, тривалого лікування тощо. Держмито за розгляд заявки на таку візу в Естонії становить зараз стандартно 80 євро.

Згідно ще одному рішенню, прийнятому 24 вересня, ця сума з 1 січня 2020 виросте до 100 євро. Ці візи не стосуються громадян України, які мають намір відвідати Естонію або інші держави-члени «шенгенської зони» на термін до 90 днів протягом кожних 180 днів без права на працевлаштування. Для власників біометричних українських паспортів такі подорожі безвізові, в іншому випадку потрібна звичайна шенгенська віза.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, суспільство, віза, безвіз, естонія, українці, економіка
В тему