6 Вересня 2019
Новини

У кого заберуть пенсії після глобальної перевірки пенсіонерів в Україні

У кого заберуть пенсії після глобальної перевірки пенсіонерів  в Україні

В Україні за допомогою автоматичної бази перевірять всіх, хто отримує допомогу від держави, зокрема і пенсії.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. Перевірка буде відбуватися в три етапи; останній може тривати ще три роки після того, як виплату скасували. Під верифікацію (перевірку) потраплять мільйони пенсіонерів, субсідіантов, студентів, матерів-одиначок і так далі.

Отже, в реєстрі буде зберігатися така інформація про людину:

  • ПІБ, стать, місце і дата народження;
  • паспортні дані та ІПН (якщо він є);
  • де зареєстрований, і де насправді проживає;
  • дані з різних реєстрів (наявність авто, нерухомості і т. д.);
  • де і скільки банківських рахунків відкрито і скільки коштів на них зберігається.

Чиновники, які знайшли порушення, передають інформацію органу, який проводить виплату. Ті ще раз перевіряють інформацію і приймають рішення про те, що гроші дійсно платили незаконно. Тоді порушник зобов'язаний повернути все "зайве" державі. А якщо відмовиться – влада може через суд домогтися повернення незаконної матеріальної допомоги. Служителі Феміди розберуться в ситуації і можуть стягнути гроші.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні з 1 січня значно підвищили пенсії майже 500 тис. військових пенсіонерів. Крім того, ще приблизно 2 млн українців отримають надбавку у зв'язку зі зростанням мінімалки.

У 2019 році виплати підвищать приблизно на 25% від отриманої надбавки. Також в Україні перерахують пенсії українцям із великим стажем. Вони за законом мають право на виплату в розмірі не менше 40% від мінімальної зарплати. У 2018 році це 1489 гривень, а з 1 січня 2019-го – 1669 гривень. Тобто майже на 180 гривень більше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, пенсіонери, пенсії
В тему