29 Серпня 2019
Новини

Сенцова вивезли з колонії: передбачається обмін на Вишинського

Сенцова вивезли з колонії: передбачається обмін на Вишинського

Сенцова з місця утримання терміново повезли в Москву.

Українського політв’язня Олега Сенцова вивезли з колонії № 8 у російському місті Лабитнангі. РосЗМІ зазначають, що його можуть обміняти на «рівнозначного» росіянина, який утримувався в Україні, передає «Фокус».

Про це повідомляє Telegram-канал Baza з посиланням на джерело в спецвідділі колонії. Де саме перебуває зараз Сенцов – невідомо.

Є припущення, що українця можуть обміняти на головного редактора РІА «Новасті» Кирила Вишинського, звільненого раніше судом у Києві.

Адвокат Дмитро Дінзе поки не підтверджує інформацію про етапування Сенцова з Лабитнангі, пише Lenta.ru.

За словами правозахисників, кілька днів тому українець був у своїй камері, отримав листи. При цьому допускається, що Сенцова могли перевезти авіацією протягом одного дня.

При цьому у Федеральній службі виконання покарань не підтвердили переведення Сенцова в Москву. Заступник голови ФСВП Валерій Максименко зазначив, що не має інформації про нього, пише «Говорить Москва» у своєму Telegram-каналі.

«Про Сенцова, їй-богу, нічого не знаю, ви вже, Христа ради, вибачте. Голодував він колись давно, там ми його лікували, там врятували, а що зараз – правда, не знаю. Все добре було, ніяких проблем», – сказав Максименко.

Нагадаємо, 28 серпня суд відпустив Вишинського під заставу. Пізніше стало відомо, що головний редактор РІА «Новини Україна» увійде в обмінний список між РФ і Україною.

Того ж дня Вишинський дав згоду на добровільну участь у процесі взаємного звільнення утримуваних у РФ і Україні осіб і на готовність до переміщення за межі України.

Нещодавно експерти ООН з прав людини закликали Кремль терміново звільнити українського політв’язня Олега Сенцова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, олег сенцов, росія
В тему

Останні матеріали