29 Серпня 2019
Новини

Новообрані народні депутати склали присягу

Новообрані народні депутати склали присягу

Відкрили урочисте засідання Верховної Ради 9 скликання.

Відкрив засідання спікер ВР 8 скликання Андрій Парубій, повідомляє УНН.

На засіданні присутній Президент України Володимир Зеленський, мер Києва Віталій Кличко, колишні голови ВР, високоповажні гості, члени Кабміну Володимира Гройсмана, представники міжнародних організацій.

Народні депутати 9 скликання склали присягу на вірність Україні.

Зачитав текст присяги, якій закріплений у ст.79 Конституції України, найстарший за віком нардеп. У ВР 9 скликання це 78-річний представник ОПЗЖ Юлій Іоффе.

«Присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників».

Після перерви, яка триватиме до 13 години, депутати розпочнуть робоче засідання.

Очікується, що нардепи проголосують за керівництво нової ВР, кількість та склад комітетів, створять Лічильну комісію, а також розглянуть ряд інших питань, яких налічується всього 27 пунктів відповідно до затвердженого порядку денного. Серед іншого до порядку денного внесений законопроект про зняття депутатської недоторканності.

Очікується голосування і ряду кадрових питань, зокрема голосування за кандидатуру нового керівника уряду, а також за відставку голови СБУ.

До 13:00 новообрані нардепи будуть підписувати Присягу в кулуарах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, вру, присяга, депутати
В тему