23 Серпня 2019
Новини

Непрості схеми: іноземців переправляли в Україну через волонтерські організації (фото)

Непрості схеми: іноземців переправляли в Україну через волонтерські організації (фото)

Через фіктивні шлюби легалізувалися в Україні.

Група зловмисників через волонтерські організації нелегально переправляла іноземців до України, де вони незаконно отримували довгострокові візи. Працівники Головного управління поліції в Київській області спільно з працівниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали організатора злочинної схеми та два виконавця, повідомляють у Національній поліції.

Поліцейські встановили, що злочинна група надавала іноземцям запрошення від волонтерських організацій, завдяки яким можна було отримати довгострокові візи для провадження культурної, освітньої, наукової, спортивної та іншої волонтерської діяльності на території України.

При цьому, після прибуття до України, іноземці жодної волонтерської діяльності не здійснювали, а за сприяння фігурантів злочинної схеми незаконно легалізовувались на нашій території.

Організаторка злочинної схеми, 43-річна киянка, підшуковувала жінок для реєстрації фіктивних шлюбів з іноземцями через власні зв’язки у державних органах.

Виконавці, 47-річна жінка та 31-річний чоловік, здійснювали пошук волонтерських організацій, які готові були за грошову винагороду надавати запрошення для іноземців.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживанням зловмисників працівники поліції виявили та вилучили сім-картки, мобільні телефони, банківські картки, грошові кошти, які використовувалися як оплата за надання послуг, установчі документи підприємств, печатки та штампи різних підприємств, що мають ознаки підробки.

Зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Готуються повідомлення про підозру затриманим особам, клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та про призначення судових експертиз по вилучених речах і документах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Світ, Фото
В тему