31 Липня 2019
Новини

Протести, фаєри та написи на будівлях: сьогодні річниця нападу на Гандзюк

Протести, фаєри та написи на будівлях: сьогодні річниця нападу на Гандзюк

Сьогодні річниця нападу на Катерину Гандзюк. Чи пам'ятають українці і досі про цю проукраїнську активістку?

Як з'ясувалося, пам'ятають. Декілька фактів на підтвердження цієї думки.

Приблизно годину тому розпочалася акція під будівлею під Головним управлінням поліції у Херсонській області, куди прийшли друзі вбитої та громадські активісти.

Серед протестувальників у Херсоні нині перебуває адвокат та друг убитої Катерини Гандзюк Масі Найєм, про що він повідомляє у Фейсбуці.

До головного управління Нацполіції Херсонщини прийшли активісти, друзі Катерини Гандзюк та її батько Віктор Гандзюк, вони вимагали справедливого розслідування справи. Однак до них ніхто не виходив.

Віктор Гандзюк
Віктор Гандзюк

«Зло не покаране, вбивці-виконавці отримали мінімальні терміни, посередники та замовники на волі. Вони живуть, вони ходять по цьому місту, вони бачать це небо, вони милуються цим сонцем, вони люблять свої сім?ї, але Каті немає, Катя мертва…», — говорить батько вбитої активістки Віктор Гандзюк.

«Ми боролися, боремося і будемо боротися до того часу поки всі винні в убивстві Каті не будуть покарані», — сказав Віктор Гандзюк.

Згодом, активісти подалися до будинків Павловського та Рищука, про що вони повідомили у Фейсбуці.

Коло будівель ймовірних посередників вбивства Гандзюк були запалені фаєри, а на будинки та паркани були нанесені написи в адресу Рищука та Павловського.

Будинок Павловського
Будинок Павловського

 

Активісти ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк» прийшли до будівлі Головного Управління Національної поліції в Херсоні, на котру почепили вуличну табличку. Табличку прибили на вул. Лютеранській, яку свого часу намагалися перейменувати на вул. Катерини Гандзюк, однак суд його скасував.

«Міськрада вже раз робила це офіційно, але кишенькові ГОшки підняли бучу і через суд відмінили перейменування. Але хрін там. Боротьба триває. Вулиця імені Катерини Гандзюк буде», – обіцяють активісти та стверджують: поліція запевнила, що табличку знімати не будуть.

31 липня 2018 року активістку, в.о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під’їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

Катерина Гандзюк упродовж життя вела активну громадсько-політичну діяльність, боролася проти «руської весни», збирала гроші переселенцям та допомогала розвивати спорт на селі.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, катерина гандзюк, напад, акція протесту
В тему

Останні матеріали