15 Липня 2019
Новини

90% гарантії, або коли повернуться з полону українські моряки

90% гарантії, або коли повернуться з полону українські моряки

Полонені українські моряки можуть повернутися додому до 21 липня.

Про це вчора, 14 липня, сказав в ефірі телеканалу «Україна» п'ятий президент України Петро Порошенко.

«У мене є інформація на 90 відсотків, що наші полонені моряки можуть бути звільнені до дня виборів, до 21 липня. Молюся, щоб це було», - сказав він в інтерв'ю.

Зокрема питання про обмін полоненими піднімалося цього тижня в Києві, коли проходив 21–й саміт Україна–ЄС. Він став першим для команди Зеленського і останнім для нинішнього керівництва ЄС, яке незабаром замінять за підсумками виборів до Європарламенту. 

Думку про звільнення українських моряків підтримав Міністр закордонних справ Павло Клімкін. Він вважає, що найближчим часом 24 військовополонених українських моряків, які незаконно утримуються у РФ, будуть звільнені, але не просто так. В обмін на це президент РФ спробує отримати якомога більше політичних преференцій.

Нагадаємо, що координатор групи адвокатів моряків Микола Полозов зауважив, що Міжнародний трибунал  ООН з морського права безумовно зобов’язав Росію негайно звільнити і повернути в Україну всіх військовополонених моряків. Кремль готовий де-факто виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН під певні гарантії і звільнити українців з-під варти. Зокрема країна-агресор заявила, що готова віддати 24 захоплених на Азові українських моряків, якщо в Україні продовжать їм кримінальне переслідування за російськими законами.



Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, моряки, петро порошенко, росія, армія
В тему

Останні матеріали