12 Липня 2019
Новини

У Львові прокладуть метро: містяни хочуть їздити на «метрі», і мерія їх почула

У Львові прокладуть метро: містяни хочуть їздити на «метрі», і мерія їх почула

Львівські депутати підтримали ідею будівництва метрополітену у столиці Галичини. І найближчим часом мають розробити дорожню карту щодо вирішення цього питання.

У Львові може з’явитися метрополітен. Ідею його будівництва спочатку в петиції підтримали жителі міста, тепер же схвалення отримали і від депутатів міськради, передає «ТСН».

У петиції йдеться про те, що слід розморозити проєкт будівництва львівського метрополітену. Її підтримали 34 депутати.

Автор петиції Василь Лозовий зазначив, що через 10 – 15 років Львів розростеться і його частиною можуть стати Винники, Брюховичі, Сокільники, Дубляни, Малехів та інші сусідні села. Тож, аби запобігти транспортним заторам у місті, варто розвантажити вулиці від транспорту й збудувати метро – підземне чи наземне. Водночас ініціатор колективного звернення пропонує заборонити будівництво метрополітену в історичному центрі Львова в радіусі одного кілометра від ратуші.

Після підтримання петиції депутатами тепер міський департамент житлового господарства та інфраструктури до наступної сесії мерії має підготувати дорожню карту щодо вирішення цього питання.

Нагадаємо, ідеї будівництва метро у Львові обговорюють кілька останніх десятиліть. У середині 1980-х була невдала спроба провести трамвайну лінію під землею, під час якої пошкодили історичні будівлі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, метро, транспорт
В тему

Останні матеріали