12 Липня 2019
Новини

В Італії нацгвардійцю Марківу за вбивство журналіста дали 24 років в'язниці

В Італії нацгвардійцю Марківу за вбивство журналіста дали 24 років в'язниці

В Італії службовця Національної гвардії України Віталія Марківа визнано винним в смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі в 2014 році.

Він засуджений до ув'язнення терміном 24 року.

Про це повідомляє «Громадське».

Сторона звинувачення просила визнати Віталія Марківа винним і засудити його до 17 років ув'язнення. Однак адвокати Марківа вимагали звільнення українця за браком доказів.

Віталій Марків, у якого є громадянство України і Італії, знаходиться за гратами з 30 червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї. Його звинуватили у вбивстві за попередньою змовою з групою осіб італійського фотографа Андреа Роккеллі і його російського перекладача Андрія Миронова. Вони загинули в результаті мінометного обстрілу 24 травня 2014 біля підніжжя гори Карачун під Слов'янськом, на контрольованій тоді бойовиками території.

Прокурори вважають загибель Роккеллі умисним вбивством. Захист відкидає ці звинувачення, наполягаючи на тому, що журналісти перебували в зоні війни без розпізнавальних знаків і стали жертвами перехресного вогню.

Італійська сторона відмовилася від проведення слідчих дій на місці події, а також проігнорувала пропозиції України про створення спільної слідчої групи, озвучених після арешту Марківа.

Звинувачення проти Марківа базуються на свідченнях французького журналіста Вільяма Рогелона (ключовий свідок у справі), який був разом з Мироновим і Рокелле у гори Карачун під Слов'янськом і він єдиний, кому вдалося вижити після обстрілу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, італія, нацгвардія, вбивство
В тему

Останні матеріали