5 Липня 2019
Новини

Добрий ранок: як його таким зробити

Добрий ранок: як його таким зробити

Фахівці дали кілька порад, дотримання яких може зробити початок дня максимально корисним для здоров'я людей.

Про рекомендації вчених Університету Глазго, які розповіли про те, що допомагає зміцнити здоров'я вранці, пише Країна здоров’я.

Вставати в один і той же час. За словами вчених, люди, які встають в один час вранці, менш схильні до ризику депресії і в цілому відрізняються кращим станом організму.

Проводити час на самоті. Приділяти собі час важливо з позиції психологічного благополуччя.

Спів у душі. Вчені відзначають, що у людей, які співають, коли миються в душі, вироблялось більше ендоканнабіноїдів - гормональних речовин, що сприяють гарному настрою, зміцненню імунної системи.

Відмова від кофеїну. Після пробудження в організмі виробляється гормон кортизол, який змушує його системи активізуватися. У більшості людей його найбільш інтенсивне вироблення доводиться між 8 і 9 годинами ранку. Краще відмовитися в цей час від кави - вона надасть лише надлишкову стимулюючу дію, надмірну для нервової системи.

Аеробна фізична активність. Ранкова прогулянка швидким кроком піднімає настрій і уповільнює процес старіння мозку.

Плани. Вчені радять вранці обмірковувати майбутні протягом дня справи - це сприяє почуттю контролю і підвищує впевненість у собі.

Дорога на роботу пішки. Потрібно намагатися проходити частину шляху на роботу пішки. Фахівці відзначають, що це збільшує приплив крові до мозок і підвищує працездатність людини.

Читайте також:

«Зношує організм»: наркологи розповіли про небезпеку кави

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, ранок, поради, здоров'я
В тему