4 Липня 2019
Новини

Не почулося: Коломойський вдруге назвав війну на Сході «внутрішнім конфліктом»

Не почулося: Коломойський вдруге назвав війну на Сході «внутрішнім конфліктом»

Олігархзаявив, що війна на Донбасі не інспірована Росією.

Олігарх Ігор Коломойський в інтерв’ю журналу «Новое время» назвав війну на на Донбасі «внутрішнім громадянським конфліктом».

«А у нас те, що сталося на Донбасі – це що сталося?.. Це внутрішній громадянський конфлікт», – заявив він.

За словами Коломойського, конфлікт на Донбасі «ніким не інспірований, ніякою Росією», незважаючи на присутність там російської військової техніки і російських військових.

«Вона і зараз там є, російська техніка, і буде. Поки буде конфлікт, буде там російська техніка. Це реалії з життя. Так, вона там є. А у нас американська техніка із цього боку є. І що з цього? «Джавелін» є у нас? Це чия техніка?» – заявив олігарх.

Він додав, що США надали Україні військову техніку, «щоб підтримувати конфлікт на Донбасі», тому що «Америці вигідно тримати санкції проти Росії».

«У всякому разі, при попередньому президенті так було. А нинішній президент [Дональд Трамп], по-моєму, у нього інша точка зору, але як з неї вийти – він не знає. А в переддень чергових президентських виборів, може, він не поспішає із цим», – заявив Коломойський.

Водночас він визнав наявність на Донбасі не тільки російської техніки, а й російських військових.

«Ми говоримо, що військові російські присутні на Донбасі. Це факт. Вони, правда, переодягнені у відпускників чи кого там. У ДНР-ЛНР 1-2-й корпус, в усякому разі, те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали у «відпустку» або у «відрядження», – виконувати інтернаціональний обов’язок. ... І не робіть із цього катастрофу, – це нормальне явище», – сказав олігарх.

Він додав, що в Україну приїхали «виконувати інтернаціональний обов’язок» також із Західної Європи і США, не уточнивши, що саме має на увазі.

«Але у нас основа, шампур цього конфлікту, – це внутрішньоукраїнський конфлікт, який, до речі кажучи, готувався 20 років. Мінімум з 2004 року, з виборів Ющенко – Янукович. Тоді вперше зрозуміло було, що ми до цього готові», – підкреслив Коломойський.

Нагадаємо, 2 травня, в інтерв’ю «Бігус.інфо»,  Ігор Коломойський уже називав війну на Донбасі «громадянським конфліктом». Тоді він заявляв, що Росія підтримує одну сторону і, якби не її участь, конфлікт давно був би врегульований. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, ігор коломойський, війна на сході україни
В тему