29 Травня 2019
Новини

Чому серіал «Чорнобиль» – потужне щеплення від симпатій до «совка»

Чому серіал «Чорнобиль» – потужне щеплення від симпатій до «совка»

Серіал «Чорнобиль» чітко ілюструє ставлення державного апарату СРСР до простих людей і є потужним щепленням від симпатій до радянської держави.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook блогер Антон Ходза.

Як зазначає журналіст, серіал є відмінною візуалізацією держави, в якій влада ретельно уникали відповідальності за багато подій, і допомагає зрозуміти жах і безвихідь чорнобильської трагедії.

За його словами, події в Чорнобилі викликають гнів і по відношенню до людей, які не брали участь в ліквідації чорнобильської аварії,  проте отримали  в 1990 роки статус ліквідаторів.

«І хоча вони до реактору ніколи ближче ніж на 500 кілометрів не наближалися, стали ось такими ось моральними мутантами», - вважає Ходза.

Блогер додав, що реальні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС в результаті втратили своє здоров'я і життя.

Відзначимо, «Чорнобиль» - історичний серіал Крейга Мазіна, створений каналом НВО за підтримки британської телевізійної мережі Sky. Прем'єра показу відбулася 6 травня 2019 року.

У серіалі показано, як хоробрі люди всіма силами намагалися ліквідувати аварію на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року в УРСР. Жертвуючи своїм життям, вони рятували Європу від страшної техногенної катастрофи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна, чорнобиль, серіали
В тему