29 Травня 2019
Новини

«І я не я, і контрабанда не моя»: поляки затримали рекордну партію бурштину з Волині

«І я не я, і контрабанда не моя»: поляки затримали рекордну партію бурштину з Волині

Українські ж охоронці кордону «прошляпили» 4 центнери контрабандного сонячного каміння.

Польські прикордонники на пункті пропуску «Дорогуськ», який межує з волинським «Ягодином», затримали рекордну партію бурштину з Волині – понад 400 кг загальною вартістю близько 8 млн злотих (54 млн грн), повідомляє ІА «Волинські Новини» із посиланням на офіс митно-фінансової служби в Любліні.

Контрабанду виявили співробітники Державної податкової адміністрації при перетині кордону в м. Дорогуськ. Працівники одного з департаментів митниці при перетині кордону направили вантажівку на рентген, і при обшуку між мішками з легально ввезеними товарами в напівпричепі офіцери виявили 400,45 кг бурштину, який водій намагався контрабандним шляхом провезти в Польщу без сплати податків. 



В мішках був як сирець, так і якісні оброблені зразки – рідкісні та великі. Водій, громадянин України, стверджував, що нічого не знав про незаконний вантаж, і всіляко заперечував свою провину. Триває слідство.

Як повідомляють польські митники, це рекордна партія бурштину, затримана за останні роки польською митницею і казначейською службою. Для порівняння, за весь 2018 рік офіцери Люблінської митниці та казначейства завадили контрабанді 460 кг бурштину.

Відзначимо, що за останній тиждень це вже другий випадок, коли польські митники виявляють контрабанду бурштину в автівках, які прямують через волинський пункт пропуску «Ягодин». 24 травня стало відомо, що працівники Департаменту митної дорожньої служби в польському Дорогуську виявили 35-кілограмову партію бурштину, яку чоловік перевіз через ПП «Ягодин». Необроблене каміння він приховав у паливному баку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, бурштин
В тему