29 Травня 2019
Новини

Самотність згубно впливає на здоров’я сердечників

Самотність згубно впливає на здоров’я сердечників

Це стверджують польські медики.

Дослідження показало, що в самоті переважна більшість пацієнтів з серцевими діагнозами не дотримуються ключових лікарських рекомендацій, що визначають успіх лікування, пише Країна здоров’я.

Польські вчені з Вроцлавського технологічного університету опублікували дані дослідження, які говорять про те, що самотність пацієнтів-сердечників знижує їхні шанси на успіх лікування, оскільки вони не дотримуються медичних приписів, що впливає на ефективність терапії. Зокрема, ці пацієнти не дотримуються вказівок лікарів з харчування, фізичної активності, споживання води і солі, а також по щоденному зважуванню – чотирьох найважливіших умов в справі лікування серцевих захворювань.

"Тільки 7% пацієнтів, що живуть на самоті, дотримуються всіх призначених рекомендацій, які не стосуються прийому ліків. Недотримання цих рекомендацій сприяє погіршенню стану людини і збільшення ризику госпіталізації", – повідомили автори проекту.

У дослідженні польських фахівців брали участь 475 пацієнтів, які страждають від хронічної серцевої недостатності. Спостереження за ними показали, що на готовність людини дотримуватися призначення лікаря, дуже великий негативний вплив чинить самотність. Члени сім'ї зазвичай беруть участь в контролі над тим, як виконують дані лікарями рекомендації.

Що стосується пацієнтів-одинаків, то майже 48% з учасників експерименту, як виявилося, не займалися ніякої фізичною активністю, а 19% робили це дуже рідко.

Обмежень щодо вживання рідини, щоб уникнути набряків, не дотримались 25%, споживання солі не обмежували 13%, а 22% обмежували дуже рідко. Також розкрилося, що більше половини пацієнтів (54%) зважувались рідше ніж один раз на тиждень замість щоденних зважувань. Найменш дисциплінованими були чоловіки старше 65 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, хвороби, здоров'я
В тему

Останні матеріали