22 Травня 2019
Новини

Хто отримає найбільше голосів у новому парламенті: прогнози

Хто отримає найбільше голосів у новому парламенті: прогнози

Відомий український журналіст Роман Шрайк змоделював можливу кількість депутатських мандатів, які можуть отримати політичні партії на дострокових парламентських виборах.

Про це повідомляє UAportal.

Зокрема, на своєму каналі в месенджері Telegram «Вибори-2019» блогер показав два варіанти. Перший передбачає збереження діючої виборчої системи, другий – враховує зміни в законодавство з подальшою ліквідацією «мажоритарки» та зниженням прохідного бар'єру до 3%.

Кейс №1 передбачає, що «Слуга народу» за списками може провести 131 депутата, «Опозиційна платформа – За життя» – 31 нардепа, БПП – 26 «штиків», «Батьківщина» – 22 парламентаріїв, «Сила і честь» – 15 законодавців.

Також, зазначає Шрайк, 199 мандатів розподіляться по мажоритарних округах.

Кейс №2 фактично перетворює «Слугу народу» в монополіста, партія має шанси отримати 228 мандатів і сформувати коаліцію на базі власної політичної сили. Решта значно відстає – «За Життя» – 54 депутата, БПП і «Батьківщина» – 46 і 38 осіб, «Сила і честь» – 26 нардепів, «Голос» Вакарчука – 24 парламентарія, а «Радикали» і «Опозиційний блок» - по 17 законодавців.

За даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного з 16 по 21 травня, до нового українського парламенту пройдуть наступні партійні проекти – «Слуга народу», за який готові віддати свої голоси 43,8% виборців, «Опозиційна платформа – За життя» з показником 10,5%, Блок Петра Порошенка з результатом 8,8%, а також «Батьківщина» і «Сила і честь» – 7,3 і 5,1% відповідно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, вру
В тему