17 Травня 2019
Новини

Які продукти покращують діяльність мозку

Які продукти покращують діяльність мозку

Наявність лютеїну у продуктах допомагає працювати мозку.

Дослідники в один голос заявляють, що продукти з високим вмістом лютеїну позитивно впливають на інтелект людини, пише Changeua.

Лютеїн – це пігмент з групи каротиноїдів, який надає жовтий, червоний і оранжевий відтінки овочам і фруктам.

Лютеїн може також відігравати важливу роль у здоров’ї мозку і може допомогти запобігти зниженню когнітивних здібностей. У людей середнього віку з вищим рівнем лютеїну нервовий відгук відбувається, як у молодих, на відміну від тих, у кого рівень лютеїну нижчий. Як запевняють вчені, мозок тих людей, у щоденному раціоні яких міститься велика кількість продуктів з лютеїном таких як: шпинат, капуста, авокадо, курячі яйця, демонструє вищу нейронну активність.

В яких продуктах є лютеїн:

темно-зелені овочі;

овочі і фрукти помаранчевих відтінків;

овочі і фрукти насиченого червоного кольору;

яйця;

горіхи.

Читайте також:

Поради експертів: базовий раціон для схуднення

 

Поради експертів: базовий раціон для схуднення

Джерело: https://news.t1.ua/society/27569-porady-ekspertiv-bazovyy-ratsion-dlya-skhudnennya.html Новини T1

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, мозок, продукти
В тему