Які продукти покращують діяльність мозку
Наявність лютеїну у продуктах допомагає працювати мозку.
Дослідники в один голос заявляють, що продукти з високим вмістом лютеїну позитивно впливають на інтелект людини, пише Changeua.
Лютеїн – це пігмент з групи каротиноїдів, який надає жовтий, червоний і оранжевий відтінки овочам і фруктам.
Лютеїн може також відігравати важливу роль у здоров’ї мозку і може допомогти запобігти зниженню когнітивних здібностей. У людей середнього віку з вищим рівнем лютеїну нервовий відгук відбувається, як у молодих, на відміну від тих, у кого рівень лютеїну нижчий. Як запевняють вчені, мозок тих людей, у щоденному раціоні яких міститься велика кількість продуктів з лютеїном таких як: шпинат, капуста, авокадо, курячі яйця, демонструє вищу нейронну активність.
В яких продуктах є лютеїн:
темно-зелені овочі;
овочі і фрукти помаранчевих відтінків;
овочі і фрукти насиченого червоного кольору;
яйця;
горіхи.
Читайте також:
Поради експертів: базовий раціон для схуднення
Джерело: https://news.t1.ua/society/27569-porady-ekspertiv-bazovyy-ratsion-dlya-skhudnennya.html Новини T1
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.