10 Травня 2019
Новини

«Криві будинки» для Warner Bros – архитектор Френк Гері

«Криві будинки» для Warner Bros – архитектор Френк Гері

Для знаменитої компанії Warner Bros відомий архітектор Френк Гері створив проект нової штаб-квартири.

 За словами  Гері, це спроба «повернути відчуття голлівудської пишноти» в атмосферу медіа-району Бербанк. Про це повідомляє Pragmatika.media

У Бербанк розташовані офіси найбільших медіа-компаній та корпорацій, котрі спеціалізуються на бізнесі у сфері розваг. А ось архітектура району – досить одноманітна.

Все найцікавіше розташоване на територіях кінофабрик, і з боку вулиць все приховано за парканами і стінами ангарів. Гері прагне порушити це нудне одноманіття своїм асиметричним «осколковим» дизайном і оживити панораму вздовж автостради Ventura Freeway.

«З боку автостради офіси розмістять один довгий скульптурний скляний фасад. Немов айсберги, що пливуть уздовж шосе. З боку студії будівлі плануємо перепади висот, щоб відповідати масштабу і характеру вже існуючих будівель», – розповідає Френк Гері.

Для нового офісного комплексу вже придумали назву: Second Century Project. Архітектурний проект, запропонований Гері, активно обговорюють в соцмережах.

Жителі Лос-Анджелеса позитивно ставляться до такої атракції. Проте, не без критичних зауважень. Відтак один із коментаторів зазначив: «Я сподіваюся, принаймні, що відблиски на скляному фасаді будівлі і відбите ним світло не викличуть пробок на автостраді, пожеж в парку Гріффіт або перегріву в житлових будинках на південь від автостради».

З огляду на візуалізацію, нові будівлі побудують на місці автопаркінгу та великого плоского ангару кінофабрики The Burbank Studios. У 2007-му році Warner Bros. придбала компанію The Burbank Studios за 250 мільйонів доларів.

Але в цю суму не входило майно – будівлі та ангари, на місці яких будуть побудовані нові офіси Warner Bros., належать Worthe Real Estate Group та її партнеру Stockbridge Real Estate Fund., сама ж кінокомпанія володіє правом на довгострокову оренду.

Початок робіт заплановано на осінь 2019-го року, а відкриття нової штаб-квартири Warner Bros. заплановано на 2023 рік – до 100-річного ювілею кінокомпанії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, сша, архітектура, warner bros
В тему