19 Квітня 2019
Новини

Повідомили, коли запустять єдиний реєстр лікарняних

Повідомили, коли запустять єдиний реєстр лікарняних

Ідеться про електронний реєстр листків непрацездатності.

В Уряді погодили відповідну постанову. Так, електронний реєстр спростить оформлення лікарняного і прискорить нарахування по ньому, – пише Ua.news.

«Така система унеможливить фальсифікацію документів. А річна економія за припинення зловживань може скласти понад мільярд гривень», – пояснили в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

До вересня державні структури налагодять взаємодію своїх інформаційних систем. А за три місяці реєстр обіцяють запустити.

Нагадаємо, сума щоденної допомоги за лікарняним листком в 2018 році склала 224,4 грн. Це на 54,2 грн, або 31,9% більше, ніж в 2017 році. Збільшення середнього розміру лікарняного пов’язують зі зростанням мінімальної заробітної плати, а також із загальним зростанням фонду оплати праці по країні.

Слід зазначити, що підставою для нарахування ФСС матеріального забезпечення є заява-розрахунок, яка подає роботодавець. З 1 жовтня 2018 року страхувальникам надана можливість відправляти заяви-розрахунки в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису для оптимізації і прискорення фінансування.

Читайте також:

Через «липовий» лікарняний медика позбавлять ліцензії, а пацієнта притягнуть до відповідальності – Супрун (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, лікарняний
В тему