17 Квітня 2019
Новини

Порошенко сказав, коли можуть вивести російські війська з Донбасу

Порошенко сказав, коли можуть вивести російські війська з Донбасу

Вже на початку червня будуть підписані документи, якими передбачене виведення російських військ з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, роззброєння незаконних збройних формувань та введення на Донбас миротворців ООН.

Про це президент України Петро Порошенко заявив під час політичного ток-шоу Пульс, – пише Today.ua.

Порошенко зазначив, що президент Франції Емманюель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель скоординуються з президентом США Дональдом Трампом і у травні звернуться до російського президента Володимира Путіна, запросивши його на святкування в червні визначної дати висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії.

«Ми зберемося вчотирьох, і у нас є чітка програма, що ми зробимо, щоб, нарешті, на багатостраждальну землю України прийшов мир», – заявив президент.

Він припустив, що на початку червня будуть підписані документи Нормандського формату, де буде передбачено виведення російських військ з окупованих територій, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння бойовиків і прийняття рішення щодо введення «блакитних шоломів» під егідою Організації Об’єднаних Націй.

Окрім того, Порошенко зазначив, що глава Кремля сподівається, що в Україні не переоберуть діючого президента.

«Чого це не робилося до цього? Бо пан Путін дуже чекав, що в Україні буде обрано іншого президента, слабкого, можливо, некомпетентного, можливо, непрофесійного, щоб миротворчі сили були в нас лише як ескорт-сервіс для спостерігачів організації ОБСЄ, які будуть працювати з 9-ти до 6-ти», – наголосив глава держави.

Читайте також:

5 років тому в Україні оголосили початок АТО

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, петро порошенко, донбас, війна на сході україни, російські війська, вибори 2019, вибори
В тему