15 Квітня 2019
Новини

Лучан навчали, як економити на смітті

Лучан навчали, як економити на смітті

У Луцьку пройшов екологічний захід Fest Zero Waste, який навчав мешканців міста, як жити не створюючи сміття і економити на цьому до 40% сімейного бюджету.

В обласному центрі Волині такий тематичний захід проходив уперше. Він мав на меті привернути увагу волинян до питань екології, захоронення відходів та створення комфортного життя без сміття.

Як повідомили організатори дійства, zero waste – це не просто філософія, це стиль життя. Адже можна жити так, щоб відходів не було взагалі.

«Мета нашого фестивалю - не просто показати, що ситуація критична і єдиним рішенням є сортування. Це звісно важливо, але легше боротися з причиною, а не з наслідками. І тому ми хочемо розповісти лучанам про zero waste - організація свого життя і побуту так, щоб не використовувати одноразового пластику, споживати свідомо та відповідально», - розповіли організатори фестивалю Катерина Демидюк та Віра Тарасюк.

Під час фестивалю були проведені наступні лекції на тему: відмінності та «мас-маркет» косметики та майстер-клас з виготовлення зубної пасти від Олени Голоденко, про свідому моду (sustainable fashion) від дизайнера Яни Червінської, що ж таке Zero Waste від Лесі Хом’як та лекція на тему домашнього компостування Олександри Патлач.

Серед учасників фестивалю були магазин дитячих іграшок, які розвивають Be Smart, еко-бренд Farfalla, майстерня натуральної косметики Green Valerie, ремісничий шоколад Alex Kraft Chocolate, пастила та фріпси Fruity Snack, магазин Здоров’ячко, еко-бренд Simple, zero waste проект OZERO, виробник продуктів здорового харчування ТМ Пастернак та вермікомпостери Пастернак Біо.

Також на фестивалі була підготовлена інсталяція дизайнера Ольги Шипелик, в представленні якої працювала представниця модельного агентства MZM, зелена фотозона від мережі садових центрів Сад+Город, картини з вторсировини, надані Волинською обласною бібліотекою для юнацтва. На фестивалі була присутня барахолка, для якої попередньо всі бажаючі принесли свої речі для продажу та благодійна барахолка в допомогу Мар’яни Пархомюк.

Детальніше про це та інше дивіться у сюжеті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, екологія, фестиваль, луцьк
В тему