9 Квітня 2019
Новини

Порошенко визнав, що Зеленський не є агентом Путіна та наркоманом

Порошенко визнав, що Зеленський не є агентом Путіна та наркоманом

Президент Петро Порошенко заявив, що забере свої слова назад щодо того, що його опонент на виборах Володимир Зеленський є агентом Кремля або наркоманом.

Однак на це існують деякі обставини – заявив Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, передають Українські Новини.

«Я ніяким чином не звинувачую Зеленського в тому, що він є агентом Путіна. Це точно не так. Якщо хтось зрозумів це саме так, то я приношу вибачення. Хочу підкреслити, що я не стверджую, що Володимир Зеленський є наркоманом. Не стверджую і не стверджував. У мене немає для цього ніяких підстав...

Я з подивом почув звернення Володимира, що ми повинні пройти дослідження на алкоголь і наркотичну залежність, тому що це фейки російської пропаганди, що Порошенко у нас «п'є - не просихає»...

Є всесвітньо відома Антидопінгова компанія. Володимир Кличко зробив крок, я не знав про нього, - взяти участь в цьому дослідженні, щоб зняти всі питання. Очевидно, я готовий.

Володимире Олександровичу, і вам наполегливо раджу. Не морочте голову, не бійтеся, не ховайтеся. Такий вже хрест публічної особи, не кажучи про Президента: бути відкритим, не ховатися, щоб суспільство могло знати про тебе все. А коли ти ховаєшся, не даєш можливості це зробити, то виникає обґрунтована підозра. І тоді я відкличу ті слова, з яких я почав», - сказав він.

Порошенко також прокоментував слова Зеленського про готовність вести переговори з Президентом Росії Володимиром Путіним.

«Коли ми говоримо, що є поляризація між кандидатами - це не так. Я поважаю Володимира Зеленського як прекрасного актора. Більше того, я не стверджую, що він любить Путіна або спілкується з ним. У мене немає цієї інформації. Може, він щиро хоче хоча би задекларувати, щоби країна рухалася в ЄС і НАТО. Але декларацій не достатньо.

Якщо ми в умовах, коли саме в цій сфері Президент не компетентний, не має досвіду надзвичайно складних переговорів, якщо він самостійно намагається поїхати і поговорити з Путіним, то з чим він звідти повернеться? Вже перші повідомлення, починаючи з того, що «я буду вести переговори з лідерами ДНР і ЛНР», хоч він навіть не сказав «так званих», - що це означає?

Це означає, що Росію вивели, Росія вже не агресор і санкції до Росії не треба застосовувати, а фактами переговорів з цими найманцями світу надсилається повідомлення, що це громадянська війна всередині України. Руйнується світова солідарність навколо України», - сказав він.

Порошенко додав, що якщо когось не влаштовують «мінські домовленості», то варто пам'ятати, що всі санкції проти Росії будуються на них, і якщо Україна сама відмовиться від виконання угод, то санкції будуть скасовані.

 

«Ми не можемо собі дозволити, щоб з Україною експериментували або на Україні в цих умовах хтось намагався повчитися... Мене не цікавить, чим керуються ті, кого Путін хоче привести до влади: нерозумінням, некомпетентністю або любов'ю до Росії. Це буде мати руйнівні наслідки для нашої держави», - сказав він.

При цьому Порошенко заявив, що один із слоганів його кампанії «якщо не Порошенко, то Путін» не стосується його прямих конкурентів на виборах, а лише заснований на словах самого російського Президента про те, що для нього прийнятний будь-який новий Президент України, крім діючого.

Порошенко також висловив упевненість в тому, що його діяльність на посаді глави держави протягом 5 років об'єднувала Україну, а Зеленський хоче все це «винести за дужки».

«Якщо ми говоримо про армію і мій опонент каже, що армія розколює країну і ми повинні винести її за дужки, то я категорично проти, тому що армія об'єднує. Це нав'язування, в тому числі п'ятою колоною, тези про те, що армія розколює, тому що армія користується найбільшим рівнем довіри в суспільстві.

Коли говорять, що мова розколює і ми її повинні винести за дужки, то це неправда. Головне її не нав'язувати. Я вважаю, що нам вдалося акуратно пройти, не примушуючи нікого спілкуватися українською мовою, а навпаки - це стало модно. Не тільки спілкуватися, але й слухати українські пісні, дивитися українські фільми і читати українські книги.

Коли ми говоримо церкву винести за дужки, то вона ж, навпаки, об'єднує. Головне - не тиснути і не захоплювати храми, не спекулювати лаврами... Якщо і церкву, і мову, і армію - за дужки, то тоді і Україну за дужки виносьте, як пропонує мій опонент», - сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, петро порошенко, володимир зеленський
В тему