8 Квітня 2019
Новини

Викололи очі: на Житомирщині поховали звіряче вбитого атовця

Викололи очі: на Житомирщині поховали звіряче вбитого атовця

У Бердичеві Житомирської області сталося загадкове вбивство 26-річного учасника АТО.

У Бердичеві в неділю, 7 квітня, поховали молодого бійця-айдарівця, загиблого за поки не з’ясованих обставин, передає локальне видання TIMES.ZT.

Молодшому лейтенанту Олександру Гуменюку було 26 років. Востаннє на зв’язок з рідними він виходив 22 березня. Затим, зі слів родичів, у свій вихідний залишив військову частину на Дніпропетровщині, де був на ротації. Наступного дня на службу не повернувся. 2 квітня Олександра знайшли у лісосмузі під Харковом замордованим.  

Ірина Івасюк, тітка загиблого, розказує: «З’їдене вухо, очі виколоті, носа немає… Дуже багато загадкового, ми навіть не знаємо, триває слідство. Якщо людина бере із собою чисті речі, зарядку до телефону, то розуміємо ж, що не йде кінчати з життям».

Родом хлопець із Криму, ріс без батька, патріотом його виховували мама і бабуся. З юнацьких років захоплювався історією. Вищу освіту здобував у Сімферополі. З початку Революції Гідності їздив у столицю на Майдан. Із липня 2014 року весь час служив на передовій. Із добровольця став справжнім бойовим офіцером, брав участь у боях за Щастя, Станицю Луганську, Трьохізбенку, в спецопераціях у районі Бахмута і Лисичанська. У батальйоні «Айдар» був заступником командира гаубичної батареї.

Поховали бійця у Бердичеві, де живе частина родини хлопця. Друг із позивним «Чайка» каже: «Він збирався йти до кінця війни, він з Криму і якби рідна душа, бо я з Луганська, ми були братами, познайомилися з ним у Щасті».

«Він житель Криму, справжній громадянин України, який прийшов у наш підрозділ захищати країну. На жаль, відправити тіло на батьківщину неможливо, він з Джанкоя. Окупанти не терплять поховань героїв України на тимчасово окупованій території», – додає «Берет», військовий побратим з батальйону «Айдар».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, вбивство, айдар, житомир, армія, Відео
В тему

Останні матеріали