4 Квітня 2019
Новини

Волині на замітку: львівські патрульні ловлять «шкідливих» пішоходів

Волині на замітку: львівські патрульні ловлять «шкідливих» пішоходів

У центрі Львова патрульні влаштували спеціальне полювання на порушників-пішоходів.

Патрулювали на завантажених ділянках у середмісті, там, де особливо активний рух, йдеться у сюжеті 24 каналу.

Проте львів’ян це не лякає і вони переходять дорогу через кілька смуг на інший бік вулиці.

«Людям зручно вони поспішаючи на роботу, чи звечора додому і вони не бачать нічого йдуть напряму без перешкод – це для них біг на виживання», – зазначила заступник командира роти Патрульної поліції Анна Мороз.

Якщо порушення перше, пішоходу роблять попередження, якщо ловлять його вдруге, то виписують штраф на 51 гривню. Водії ж долають цю ділянку з особливою обережністю.

Упродовж лише півгодинного рейду патрульні провели профілактичні бесіди з двома десятками людей. Трьох порушників оштрафували.

На закиди патрульних порушники реагували по-різному: «Чого ви налетіли, ні до чого причепитися? Пустіть мене, тому що якщо зараз станеться напад, то ви отримаєте! – Я не хочу говорити, питання є? – Є. – У мене немає до вам питань. – А у мене до вас є».

«Я не помітила, я собі йшла по інерції, що пішохідний перехід дивилася, що купа людей. Цих 51 гривня для вас щось змінить? Змінить, більше не буду порушувати», – виправдовувалися пішоходи.

«Їм постійно заважають сумки в руках, торби, кульки, це додаткова зона ризику, оскільки є ймовірність заплутатися, і водії їх тут не завжди можуть бачити, оскільки вони вибігають з-за транспорту. Коли людина агресивна і не визнає порушення, і не розуміє серйозності аварійної ситуації і відповідальності водія – ми доводимо такі випадки», – пояснила інспектор Патрульній поліції Анна Мороз.

Показові рейди проводитимуться частіше, кажуть копи. Адже тільки з початку року у Львівській області за участю пішоходів сталося майже 100 аварій, в яких зaгинyло 12 осіб.

Водії скаржаться, що перехожі-порушники створюють aварійні ситуації.

«Я дивлюся сюди, раз, а вже дивлюся – тут людина. Ясно, що створює, дуже небезпечно, і плюс звідси легковики їдуть значно швидше, ніж завжди буває. Я не знаю, що б їх навчило», – обурився водій автобуса Олег Мельник.

«За останні вихідні у місті Львові сталося три ДTП за участю пішоходів. Патрульні постійно звертають увагу на пішоходів, роблять усні зауваження та складають протоколи. За 2019 рік патрульні склали 1777 адмінматеріалів», – розповідає статистику командирка батальйону патрульної поліції Світлана Гірняк.

Можливо, варто було перейняти досвід деяких європейських міст, де кожне порушення пішохода фіксується відеокамерою і відповідно штрафується. Так, звісно, 50 гривень штрафу - сума невелика, однак коли ти щодня викидатимеш до 100 гривень за штрафи, то твій гаманець це відчує. Звичайно, на вироблення законопослушності пішоходів потрібен час, але, як показує практика, через років 3-5 кожен дбатиме не лише про свою безпеку, водіїв, а й рідних та близьких. Зрештою, як не крути, а це ще один із способів наповнити трішки місцеву казну.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, пдр, штрафи, поліція, львів
В тему