22 Березня 2019
Новини

Услід за Україною відмовитися від участі у «Євробаченні» збирається Франція

Услід за Україною відмовитися від участі у «Євробаченні» збирається Франція

«Євробачення-2019» стало фігурантом ще одного скандалу, на цей раз – міжнародного. Франція пригрозила бойкотувати міжнародний конкурс і не відправляти свого учасника в Ізраїль.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Причиною обурення французів став ізраїльський комедійний серіал з робочою назвою «12 балів», який знаходиться на даний момент у виробництві мовної корпорації КАН. Зйомки почалися в січні 2019 року.

В основу сюжету серіалу лягла історія молодого француза–мусульманина, який видає себе за гомосексуаліста. Він відправляється на музичний конкурс до Ізраїлю, а Моссад підозрює його у зв'язках з терористами ІДІЛ.

Інформація про зйомки серіалу дійшла до управління державного телерадіомовлення Франції. Переглянути відзняті серії вони не змогли, але обурилися таким сюжетом і пригрозили, що якщо Ізраїль випустить фільм в ефір, то вони змушені будуть бойкотувати «Євробачення-2019».

Справа в тому, що Францію в 2019 році представлятиме співак марокканського походження Білала Ассані, який до того ж ще й представник нетрадиційної сексуальної орієнтації – він гей-андрогін.

У мовній корпорації КАН спробували пояснити, що сценарій серіалу був написаний до того, як Франція обрала свого представника на Євробачення і все це – просто збіг.

Генеральний директор КАН Ельдад Кобленц вже заявив, що не має наміру піддаватися тиску з боку Франції і зазначив, що буде відстоювати свободу слова і самовираження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська преса: пісня MARUV мала стати хітом Євробачення (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Таблоїд, скандал, євробачення
В тему