22 Березня 2019
Новини

Стало відомо, де вироблятимуть український Hyperloop

Стало відомо, де вироблятимуть український Hyperloop

Пасажирську капсулу для українського Hyperloop може бути виготовлено на Крюківському вагонобудівному заводі в Кременчуці Полтавської області.

Про це Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив під час відвідання підприємства, передає 112 канал.

«Капсулу Hyperloop будемо робити тут», - заявив він під час ознайомлення з виробничим процесом.

Прес-служба Міністерства інфраструктури підтвердила, що йдеться про проект Hyperloop в Україні.

Нагадаємо, у лютому 2018 року в Міністерстві інфраструктури України було підписано Меморандум про запуск проекту транспортних інновацій HypeUA, в рамках якого відбуватиметься розвиток новітніх транспортних технологій в Україні, насамперед швидкісної транспортної системи Hyperloop.

Проект передбачає створення тестового майданчику у Дніпрі та залучення українських компаній до створення технологій проекту.

Згодом компанія Hyperloop Transportation Technologies приєдналася до проекту, підписавши меморандум про співпрацю з Міністерством інфраструктури України, який передбачає будівництво пілотної лінії Hyperloop довжиною 15 км.

Hyperloop - це інноваційний вид наземного (або підземного) транспорту, що являє собою потяг на повітряній подушці, який рухається в умовах форвакууму.

Проект інноваційної транспортної системи, як уже згадувалося, було запропоновано американським винахідником Ілоном Маском у 2013 році. Він подавав свою ідею як п'ятий вид транспорту після потяга, літака, автомобіля й корабля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Патрульний монорельс»: поліцейські потрапили у курйозну ДТП (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Політика, hyperloop, україна, транспорт
В тему