22 Березня 2019
Новини

Знай наших: на Балі екс-міліціонер із України поцупив майже мільярд

Знай наших: на Балі екс-міліціонер із України поцупив майже мільярд

Поліція Балі затримала українського екс-міліціонера із Закарпатської області, який вчинив розбійний напад на крамницю, поцупивши 900 мільйонів індонезійських рупій (близько 2 мільйонів гривень).

Про це повідомляє ГУ Нацполіції у Закарпатській області.

Колишній слідчий закарпатської міліції після реформи правоохоронної системи спробував пройти конкурсний відбір та стати поліцейським знову. Однак працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, враховуючи злочин вчинений екс-міліціонером в минулому, не допустили його повернення до лав поліції.

«Зрозумівши, що одягти погони знову не вдасться, екс-слідчий перейшов на протилежну сторону закону», - йдеться у повідомленні.

Змовившись з двома росіянами, закарпатець опинився на острові Балі. Співробітники місцевої поліції затримали його зі спільниками на вчиненні розбійного нападу на крамницю, звідки вони, погрожуючи зброєю, поцупили 900 мільйонів індонезійських рупій. При затриманні один зі злочинців намагався чинити опір, тож поліції довелося стріляти на ураження.

У поліції нагадали, що у березні 2015 року працівники внутрішньої безпеки МВС України викрили окремих співробітників слідчого підрозділу Хустського міськвідділу УВМВС у Закарпатській області на причетності до протиправних дій.

Було встановлено, що слідчі, працюючи над розслідуванням справи, не визнали речовими доказами автомобілі та реєстраційні документи, які були з явними ознаками підроблення та заміненими номерними знаками кузова, а також – видали ці автомобілі особам, які не є власниками.

За матеріалами внутрішньої безпеки МВС Хустською міжрайонною прокуратурою було розпочато кримінальне провадження за статею 365 (Перевищення влади або службових повноважень), яке згодом перекваліфікували на статтю 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Підозру у скоєнні злочину оголосили слідчому, майору міліції, а згодом обвинувальний акт скерували до суду. Ухвалою Хустського міськрайонного суду на підставі статті 45 (У зв’язку з дійовим каяттям) Кримінального кодексу України чоловіка звільнили від кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині депутат визнав свою вину по справі про прослуховування в облраді – СБУ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Світ, крадіжка, міліція, гроші
В тему