22 Березня 2019
Новини

Вибори президента: розповіли про чотири схеми підкупу виборців

Вибори президента: розповіли про чотири схеми підкупу виборців

Під час президентської виборчої кампанії правоохоронці зафіксували чотири схеми підкупу виборців.

Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, – пише Укрінформ.

«Щодо схем підкупу, то можна виокремити 4 схеми підкупу. Перша – це збір анкетних даних громадян безпосередньо коштом проведення якихось соціальних опитувань, анкетувань, а також паралельно ставлять питання щодо пріоритетності (для особи – ред.) когось з кандидатів у Президенти. Встановлюється ця пріоритетність, і, якщо хтось вагається, того (громадянина – ред.) ці «анкетологи» намагаються переконати на користь іншого кандидата, – зазначив Цуцкірідзе.

За його словами, наступна схема – це схема телефонних дзвінків з пропозицією проголосувати за того чи іншого кандидата у Президенти.

«Третя схема – це надання безпосередньо подарунків з агітаційною символікою, але, як у нас передбачає законодавство, якщо вартість його (подарунка – ред.) перевищує 58 грн, грубо кажучи, то це – підкуп, ніяке це не агітаційне залучення», – зазначив Цуцкірідзе.

Остання схема, за його словами, яку зафіксували правоохоронці, – це виплата матеріальної допомоги під приводом і за умови голосування за певного кандидата.

Читайте також:

На Рівненщині затримали учасника «Юлиної піраміди» з 2,5 мільйона гривень для підкупу виборців

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, підкуп виборців
В тему