21 Березня 2019
Новини

Волинська ОДА підтримала сонячний флешмоб «LOTS OF SOCKS» та одягла яскраві шкарпетки (фото)

Волинська ОДА підтримала сонячний  флешмоб «LOTS OF SOCKS» та одягла яскраві шкарпетки  (фото)

Сьогодні, 21 березня 2019, у рамках Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна, працівники ВОДА разом із губернатором  Олександром Савченком підтримали сонячний  флешмоб «LOTS OF SOCKS».

Відтак, аби висловити толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна, волинські посадовці одягли яскраві шкарпетки, як символ додаткової хромосоми – повідомили  у Facebook на сторінці Олександра Савченка.

У гості до них завітали й дітки з Волинської обласної громадської організації дітей з синдромом Дауна. Вони пригадали, як разом з Олександром Іллічем пекли піцу й танцювали на Осінньому балу. Окрім того, отримали подарунки від керівника найвищої виконавчої гілки в області.

— Ми особливі сім`ї з сонячними яскравими дітьми, на яких звертають багато уваги. За роки незалежності ставлення до таких дітей змінилося кардинально. Сімнадцять років тому, коли народився мій син, я була один на один з усіма проблемами. Сьогодні влада нас чує, ми відчуваємо вашу підтримку. Дякуємо за соціальні ініціативи та за те, що наші прохання не залишаються без уваги! – висловилася представниця громадської організації Валентина Новосад.

Також, мама особливої дитина подякувала за яскравий настрій та флешмоб посадовцям. Валентина відзначила, що це чудовий приклад усім волинянам не залишатися байдужими та підтримувати сонячних дітей!

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко теж сьогодні на роботі з парою яскравих шкарпеток. За його словами, це чудова нагода себе відчути особливим.

— Ваші діти, як і всі решта, повинні мати щасливе дитинство! Будуючи 19 інклюзивно-ресурсних центрів ми усім показали, яке ставлення має бути у держави до особливих дітей.

Президент України Петро Порошенко відзначив, що рівень відношення до дітей з особливими потребами – є показником громадянськості та європейськості суспільства. Я теж вважаю, що потрібно бути добрішими, уважнішими до інших. Ваших діток ми добре знаємо, знаємо їхні таланти і будемо допомагати й надалі їх розвивати! Мої двері завжди відчинені! – промовив Олександр Ілліч.

Насамкінець усі, хто долучився до флешмобу, зробили спільне фото. Окрім того, особливі дітки запросили усіх на «Сонячну премію» в Палаці учнівської молоді Луцька.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, Фото
В тему