21 Січня 2019
Новини

На Полтавщині під суд пішла жінка, яка побила вчительку сина до непритомності

На Полтавщині під суд пішла жінка, яка побила вчительку сина до непритомності

Звідусіль, з кожного кутка батьки скривджених школярів волають про булінг з боку неадекватних педагогів, а хто захистить вчителів? Їхня мирна професія останнім часом переходить у розряд небезпечних для життя…

У Полтавській області суд присудив покарання місцевій жительці, яка жорстоко побила молодого педагога, пишуть «Факти».

Мешканка смт Скороходове Чутівського району Полтавської області Євгенія К. муситиме заплатити за свою неадекватну поведінку – побиття класного керівника сина на очах у його однокласників і інших педагогів – понад 15 тисяч гривень. Таке рішення виніс нещодавно Чутівський районний суд, розглянувши матеріали кримінального провадження, складеного відносно матері двох дітей, яка виховує їх самотужки. Крім того, протягом місяця вона перебуватиме під арештом.

потерпіла вчителька

Інцидент стався ще на початку навчального року. Молода вчителька Марина Захарченко, вийшовши з декретної відпустки, взяла під своє керівництво новий клас. Вона звернула увагу на те, що один із хлопчиків, котрий явно відстає від інших учнів у плані освоєння шкільних знань (у нього затримка психоемоційного розвитку), щодня носив до школи всі зошити і підручники. Вчителька в телефонній розмові з матір’ю дала їй кілька рекомендацій з приводу виховання. Тій не сподобався тон педагога, і через кілька днів вона вирішила їй помститися. 13 вересня під кінець занять Євгенія, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зайшла у школу «на розмову». Щоб учні, які перебували на перерві, не чули криків, Марина запросила жінку до класної кімнати. Але не встигла дійти до свого робочого столу, як гостя накинулася на неї з кулаками.

– Намотавши волосся собі на руку, жінка повалила мене на підлогу і почала завдавати ударів ногами. Я знепритомніла, – згадує про пережите Марина Захарченко. – Прокинулась у стоячому положенні, притиснута до стінки. І знову вона схопила мене спереду за волосся і давай бити головою об стіну.

На допомогу молодій колезі кинулися чотири педагоги. Їм ледве вдалося відтягнути розлючену матусю від своєї жертви, яка перебувала вже в несвідомому стані.

Медики Центральної районної лікарні, куди потерпілу доставила швидка допомога, діагностували у неї закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, синці на тулубі, верхніх і нижніх кінцівках. Правоохоронці кваліфікували це як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткостроковий розлад здоров’я. Тепер за це раніше судима безробітна селянка, яку суд визнав винною в умисному побитті педагога, повинна заплатити потерпілій 6 тисяч гривень за моральну шкоду і компенсувати 9,6 тис. грн, витрачені на лікування.

Рішення суду поки не набрало законної сили.

За словами вчителів, засуджена і раніше мала конфлікти з педагогами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал
В тему