9 Січня 2019
Новини

З лютого пошта зможе продавати валюту

З лютого пошта зможе продавати валюту

З лютого українці зможуть купувати і продавати іноземну валюту не лише в банках і пунктах обміну валют, а й у поштових відділеннях.

Таку можливість Нацбанк надав у межах переходу до нової системи валютного регулювання, передбаченої Законом "Про валюту і валютні операції", - пише "Юрліга".

Відповідні зміни набирають чинності з 7 лютого 2019 року разом із введенням в дію Закону України "Про валюту і валютні операції".

Оператори поштового зв'язку зможуть отримувати від Нацбанку ліцензію на здійснення валютних операцій за визначених умов.

Такими умовами є:

  • наявність у них не менше 50 структурних підрозділів, розташованих на території від 50 % областей України;
  • отримання не менше ніж 50 % доходів від діяльності у сфері надання послуг поштового зв'язку;
  • відповідність вимогам до фінансового стану, структури власності, ділової репутації (у тому числі їхніх керівників і власників істотної участі) та професійної придатності керівників.

НФУ та Укрпошта, які вже мають генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій, матимуть 6 місяців перехідного періоду, щоб привести свою діяльність у відповідність до нових вимог. Відлік перехідного періоду стартує з 7 лютого 2019 року, і триватиме до 7 серпня 2019 року.

Також небанківські фінансові установи та Укрпошта, які мають генеральні ліцензії на здійснення діяльності з обміну валют, отримані до дня введення в дію Закону про валюту, зможуть і надалі здійснювати валюто-обмінні операції на підставі цих ліцензій.

Для суб'єктів, які такої ліцензії не мають, але прагнуть здійснювати валютні операції з переказу коштів і торгувати валютними цінностями в готівковій формі, Нацбанк установив порядок та умови оформлення відповідної ліцензії. Також передбачаються і вимоги до професійної придатності керівників.

Читайте також:

В Україні запровадили нові правила обміну валют.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка
В тему