30 Листопада 2018
Новини

Перекрили потік найманців: Україна закрила в’їзд росіянам-чоловікам

Перекрили потік найманців: Україна закрила в’їзд росіянам-чоловікам

Україна заборонила в’їзд на свою територію громадянам держави-агресора чоловічої статі віком від 16 до 60 років. Перетнути кордон росіянам-чоловікам дозволятимуть лише в гуманітарних випадках на кшталт смерті близьких родичів.

Чоловікам-громадянам Російської Федерації віком від 16 до 60 років віднині в’їзд до України закрито. Росіянам чоловічої статі вказаного вікового діапазону заборонили перетинати державний кордон України. Про це у своєму «Твіттері» повідомив Президент України Петро Порошенко.

«Україна ввела обмеження щодо в’їзду громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60, щоб РФ не формувала в Україні загони «приватних» армій, які насправді є представниками Збройних сил РФ. Щоб не дати росіянам здійснити в Україні ті операції, які вони планували ще у 2014 році», – написав Порошенко.

В’їхати в Україну росіяни чоловіки зможуть лише у виняткових «гуманітарних випадках, які будуть чітко виписані в інструкції». Ідеться про ситуації, коли людина, приміром, їде на похорон родича.

«Наголошую, жодної цивільної людини запровадження воєнного стану не торкнеться! Разом з тим ми скористаємося можливостями, які надає воєнний стан, для посилення можливостей ЗСУ для відсічі російської агресії. Поставив завдання інформувати світову спільноту про агресивні дії РФ і позицію України щодо цих дій. Адже вся багатомільярдна пропагандистська машина РФ зараз включилася, щоб спробувати перекласти відповідальність на Україну», – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, в десяти областях України через агресію Росії щодо українських моряків у Керченській протоці та подій на Донбасі введено воєнний стан на 30 днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему