19 Листопада 2018
Новини

«Зажерті» перевізники заганяють Україну в транспортний колапс: бунт маршрутників у Херсоні

«Зажерті» перевізники заганяють Україну в транспортний колапс: бунт маршрутників у Херсоні

Транспортна криза у Херсоні: перевізники бастують, маршрутки не ходять четверту добу.

У транспортному колапсі застигло місто Херсон. Водії громадського транспорту самовільно підняли вартість проїзду у міських маршрутках до восьми гривень із попередніх чотирьох, а добра частина перевізників узагалі влаштувала бастування і не пустила автобуси курсувати вулицями міста. Пише місцеве видання «Херсон Дейлі».

Днями в Херсоні перевізники вчинили свавілля: за своїм хотінням встановили за проїзд по місту тариф у 8 грн, проігнорувавши рішення суду, який ухвалив призупинити дію рішення міськради про підвищення цін у маршрутних автобусах із 4 до 6 гривень. Тобто підприємці не тільки демонстративно наплювали на ухвалу суду, а замість раніше запланованих 6 грн поставили ціну в 8 грн.

До того ж, як повідомляє видання, на маршрути вийшло значно менше транспорту, ніж зазвичай. Із 489 маршруток курсують тільки 77. Окремі приватні підприємства не випустили в рейс жодної машини. Вже четверту добу херсонці не можуть нормально дістатися на роботу і з праці додому. За ці дні тутешні таксисти озолотилися. А водії маршруток тим часом із людьми не церемоняться, що підтверджує це відео, опубліковане пабліком «Твій Херсон».

У зв’язку із транспортним саботажем, який влаштували громадянам «зажерті» перевізники, херсонські активісти, близько 300 осіб, сьогодні, 19 листопада, пікетують міськраду, вимагаючи від мера Володимира Ніколаєнка і керівництва міськтрансуправління розірвати договори з маршрутниками-саботажниками і звільнити очільника Херсонкомунтранссервісу, який підтримав страйк маршрутників.

Ціни на проїзд у маршрутках в обласних центрах України

Відзначимо, ще 9 листопада Херсонський окружний адміністративний суд задовольнив позов депутата міськради Дмитра Ільченка, котрий вимагав призупинити дію нового тарифу на перевезення у 6 гривень замість чотирьох. Водії маршруток зустріли такі новини «в багнети», відмовилися виконувати таку постанову суду і все рівно вимагали із пасажирів 6 грн.

Нагадаємо, у Тернополі збільшення ціни за проїзд у тролейбусах з 4 до 8, а у маршрутках з 5 до 9 гривень призвело до транспортного колапсу та масових акцій протесту. Врешті виконком Тернопільської міськради відмінив це рішення і повернув старі ціни на проїзд. Однак це у свою чергу спровокувало страйки перевізників. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отже, війна: у Тернополі перевізники ополчились проти пасажирів (відео)

Нагадаємо, про запущений Твоїм порталом – T1.ua флешмоб «Стоп цінам на проїзд в маршрутках». Твій портал t1.ua закликає не терпіти свавілля перевізників. Якщо ви проти підвищення ціни на проїзд у маршрутках, то беріть участь в онлайн-флешмобі #СТОПцінамНаПроїзд у соціальній мережі Facebook. Поширте цей пост на своїй сторінці, тегнувши свого друга.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему