30 Вересня 2018
Новини

На Вінниччині поминальний обід ледь не став останнім для 21 людини

На Вінниччині поминальний обід ледь не став останнім для 21 людини

У Барському районі, Вінницька область, на поминальному обіді отруїлася 21 людина. 18 із них були госпіталізовані до лікарні. Спалах гострої кишкової інфекції після поминального обіду було зафіксовано 21 вересня в селі Чемериси-Барські, – повідомляє сайт «vn.20minut.ua».

Так, зазначається, що опівночі 21 вересня 2018 року в інфекційне відділення Барської районної лікарні з ознаками гострої кишкової інфекції та з попереднім діагнозом «Харчова токсикоінфекція» було госпіталізовано першого хворого, який вживав готові м'ясні страви з поминального обіду, – повідомляє Барське районне управління ГУ ДПСС у Вінницькій області.

Загалом протягом 21-23 вересня до місцевої лікарні звернулося 21 людина. 18 з них госпіталізовані до інфекційного відділення, а решті призначено амбулаторне лікування. Було встановлено, що усі потерпілі відвідали поминальний обід в кафе «Марсилія» села Чемериси-Барські.

У кафе провели перевірку. Там було встановлено ряд порушень: заклад не забезпечений гарячою проточною водою, відсутні умови для дотримання персоналом правил особистої гігієни, кухня та підсобні приміщення потребують проведення поточного ремонту; недостатня кількість холодильного обладнання, а наявне утримується в антисанітарному стані; відсутній контроль за дотриманням температурного режиму та товарного сусідства; розподільчий інвентар старий, зношений; періодичний профілактичний медогляд персоналу не проведений; дезінфекційні засоби відсутні; обладнання та допоміжні столи не промарковані, вкриті шаром бруду та жиру; всюди в робочих шафах сліди життєдіяльності гризунів; не створені умови для зберігання сипучих продуктів.

Нині ще тривають лабораторні дослідження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, вінниця
В тему

Останні матеріали