30 Вересня 2018
Новини

Кім Чен Ин зробив президенту Південної Кореї милий подарунок

Кім Чен Ин зробив президенту Південної Кореї милий подарунок

Лідер КНДР Кім Чен Ин подарував президенту Південної Кореї Мун Чже Іну двох цуценят рідкісної мисливської породи пхунсан, повідомляє Reuters. Ця порода була виведена у Північній Кореї і практично невідома за межами країни.

Подарунок був зроблений з нагоди проведення міжкорейського саміту, який відбувся у вересні в Пхеньяні. Собаки після проходження необхідних процедур, 27 вересня були переправлені до Південної Кореї через демілітаризовану зону.

Агентство відзначає, що південнокорейський президент любить тварин і про цю його слабкості давно відомо. Кім Чен Ин не перший північнокорейський лідер, який подарував Південної Кореї тварин: у 2000 році попередній лідер КНДР Кім Чен Ір відправив до Сеула двох собак такої ж породи.

Пхунсан – змішана порода, виведена від північнокорейських вовків. Отримала свою назву від гір в північному окрузі Пхунсан, де була вперше виведена. У КНДР собаки цієї породи використовувалися для полювання на великих тварин, включаючи амурського тигра. Вони славляться своєю силою, витривалістю і вірністю одному господареві.

Кім Чен Ин подарував президенту Південної Кореї двох цуценят рідкісної породи

Лідери КНДР і Південної Кореї у вересні зустрілися втретє. Перша – історична – зустріч Кім Чен Ина і Мун Чже Іна відбулася в кінці квітня. Через місяць вони провели другі переговори, обидва рази лідери двох країн зустрічалися в селі на кордоні КНДР і Південної Кореї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, південна корея, собаки, кндр
В тему