28 Липня 2018
Новини

Гройсман виявлятиме незаконну порубку лісу за допомогою супутника

Гройсман виявлятиме незаконну порубку лісу за допомогою супутника

Глава Кабінету Міністрів України Володимир Гройсман пояснив, як виконавче відомство збирається припинити глобальне лихо України – незаконну вирубку лісів. Аудит контрабанди деревини в уряді придумали здійснювати за допомогою сучасного технічного оснащення, а саме – знімків із супутника. Причому «космічний аудитор» навіть рахуватиме, скільки саме кубів лісу незаконно вирізали.

Про це глава Уряду повідомив у своєму «Твіттері».

«Як ми будемо робити аудит контрабанди лісу: супутник обчислює обсяги вирубаного лісу. Дивимось, що це була за вирубка, санітарна чи ні. З’ясовуємо, що було експортовано, ким та куди. Звертаємося до міжнародних партнерів, щоб вони надали інформацію, яка деревина приїхала до них», – написав Володимир Гройсман у своєму мікроб лозі, тегнувши допис #КонтрабандаЛісу.

За словами очільника уряду, вже зараз він відчуває «шалену протидію» тих, хто наживається на контрабанді української лісодеревини. Утім, настрій у Прем’єра оптимістичний.

«Вже зараз ДФС, податкова міліція, економічний відділ МВС, МінАпк, Держгеокадастр зроблять спільний аудит. І буде видно, хто, куди, що вивозить і під яким виглядом. Зараз ми відчуваємо шалену протидію, але дорогу осилить той, хто йде», – пише він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, володимир гройсман, економіка, ліс
В тему