28 Липня 2018
Новини

Волинській губернатор привітав жителів області з святом Володимира

Волинській губернатор привітав жителів області з святом Володимира

Волинський губернатор, Олександр Савченко привітав волинян із 1030-річчям хрещення Київської Русі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він відзначив, що це свято визначне для нашої країни:

«Шановні волиняни! Щиро вітаю вас зі знаменним для всіх нас святом торжества духовності – 1030-річчям хрещення Київської Русі – України!

На державному рівні цей день відзначають лише віднедавна, але його історія криється корінням ще в далекому Х столітті: у 988 році великий князь Володимир прийняв християнство та поширив православну віру на землі усієї Русі. Він був мудрим правителем, який прагнув об’єднати слов’янські землі і зміцнити державу».

Глава області зауважив, що прийняття християнства – це був крок до європейської країни:

«Політична діяльність князя Володимира Великого призвела до «європеїзації» Київської Русі – держава посіла гідне місце на міжнародній арені та долучилася до загальноєвропейського культурно-релігійного простору. Християнство принесло на східнослов’янські землі писемність, сприяло розквіту архітектурного й образотворчого мистецтво, які в поєднанні з давніми традиціями й сформували українську культуру».

Наголосивши, що віру ми прийняли саме від Константинопольської Церкви, губернатор побажав розквіту Україні:

Дорогі краяни! Святий рівноапостольний князь Володимир вивів нас на вузьку й каменисту, але єдино правильну дорогу. Він прийняв християнську віру від Константинопольської Церкви, яка для нас і понині є Церквою-Матір’ю. Саме від неї ми, як країна з однією з найбільших православних громад світу, очікуємо якнайшвидшого визнання автокефалії української Церкви – великої за кількістю вірних, рівної до інших помісних православних церков. І, зрозуміло, духовно та адміністративно незалежної від Москви – країни-агресора.

Щиро бажаю усім жителям Волині міцного здоров’я, миру і злагоди, благополуччя, натхнення та успіхів в усіх добрих починаннях і справах. Нехай свято 1030-річчя хрещення Київської Русі сприятиме відродженню нашої історичної пам’яті, поверне нас до святих джерел християнської духовності, оновить та об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України!

Боже великий, єдиний, нам Україну храни!».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, олександр савченко, вітання, Політика
В тему