2 Липня 2018
Новини

Де в Україні росте найбільше грибів

Де в Україні росте найбільше грибів

В Україні стартував грибний сезон - любителі «тихого полювання» виглядають грибні місця. На кількість і - головне - якість грибів впливає багато факторів, наприклад, екологія.

З огляду на це vesti-ukr.com склали список місць, які безумовно виявляться кращими для грибників, особливо в період відпусток.

Карпати - "Сколівські бескиди", Рахів, Перечин

Карпати - улюблене місце всіх грибників. Серед букових і хвойних карпатських лісів зростає 300 видів грибів, і серед них - білий гриб. Великою популярністю у місцевих жителів користуються також гігантські боровики. Грибники можуть зробити вибір на користь заповідника "Сколівські бескиди" на кордоні Івано-Франківської та Львівської областей, Стинава-Оровскої долини на Львівщині, гірського хребта Бескид, лісів Сколівського району. У Закарпатській області лідерами по збору грибів є Рахівський та Перечинський райони.

Житомирщина - Малин та Коростишів

В Житомирській області грибів так багато, що їх збирають в промислових масштабах. Тут водяться опеньки, гливи, сироїжки, підберезники. Якщо пощастить, можна знайти білий гриб. Самі грибні місця в околицях Малина і Коростишева, а також в лісах Житомирського району. Коростишівські кар'єри - прекрасне місце для грибників і всіх охочих відпочити поруч з озером. На північ від Житомира лісів не менше, але популярністю у грибників вони не користуються через близькість Чорнобиля.

Черкаська область - Трушівці, Уманка, Городецьке

Паломництво грибників на Черкащину починається на початку осені. Саме тоді сезон "тихого полювання" відкривається в Чигиринському районі, самі грибні місця - в околицях сіл Трушівці і Медведівка. Користується попитом і протилежна сторона області - поблизу Умані є місця, де гриби ростуть дуже густо.

Найперспективніші з цієї точки зору ліси входять до складу Синицький-Паланського лісництва. Тут ви знайдете грузді, печериці, лисички, поддубнікі і білі, хоча трапляються вони рідше, ніж в Житомирській області та Карпатах. Орієнтир - околиці сіл Городецьке і Громи. Ще одне грибне місце - в Тальнівському районі, біля села Романівка. Тут збирають маслюки, білі, польські гриби, рижики, парасольки і печериці.

Придніпров'я: Царичанка і Петриківка

Степові зони України не є грибними місцями. Але все ж в Дніпропетровській області є де пошукати. Місцеві грибники вказують на село Гвардійське Новомосковського району, міста Царичанки, Кіровське та Петриківський район. На галявинах в хвойники Січеславської (Дніпропетровської) області ростуть маслюки, зеленушки, підберезники і дуже багато опеньків. Білі гриби зустрічаються рідко.

Сумщина - 200 видів їстівних грибів

Сумська область - на півночі України, і гриби тут - невід'ємна частина лісу. Однак в умовах Північноукраїнський клімату гриби ростуть і в степу - відомо до 50 видів грибів, які можна знайти на луках Сумщини. Це, наприклад, шампіньйони. У лісах Сумської області зростає ще більше 200 видів їстівних грибів. Шукати їх потрібно в першу чергу в долинах річок з терасами, зарослими молодими соснами і березами. Найпоширеніші з відомих їстівних грибів на Сумщині, - опеньки. Їх особливо багато в Краснопільському і Лебединському районах. Також тут ростуть польські гриби, які люблять березові ліси. Найбільше їх в Білопільському районі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, відпустка
В тему