28 Червня 2018
Новини

Холод, вітер, дощ: на Україну насувається арктичний циклон

Холод, вітер, дощ: на Україну насувається арктичний циклон

Завтра, 29 червня, на більшій території України оголошено штормове попередження. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій (ГСЧС).

Так, очікуються грози, місцями град і шквали.

«29 червня в Україні, крім східних областей і Приазов'я, грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, в західних і центральних областях місцями сильні дощі, в Карпатах та на Прикарпатті місцями дуже сильний дощ», – йдеться у повідомленні.

При цьому в Київській області очікуються грози, вдень місцями град і шквали 15 – 20 м/с.

Крім того, в ГСЧС попередили про ймовірний підйом рівня води в річках України 28-30 червня

«У зв'язку з очікуваними сильними і дуже сильними дощами, на річках басейнів Дністра, Сяну, Прута і Сірет (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька обл.) можливе формування дощових паводків з підйомом рівнів води на 0,5-1,5 м на окремих ділянках і в місцях звуження русел до 2-2,5 м. Можливий вихід води на заплаву, утворення локальних селевих потоків, які можуть мати небезпечні наслідки», – попередили в ГСЧС.

Як повідомлялося, протягом двох наступних днів в Україну прийде циклон, який сформувався над північчю європейської частини Росії. Він принесе арктичне повітря. Внаслідок цього, температура повітря на більшій частині України різко знизиться. І хоча, згідно з прогнозами, похолодання буде не тривалим, воно виявиться досить відчутним.

Директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда повідомляв, що похолодання прийде у вихідні, а саме – 1 липня, в неділю. До цього температура повітря буде досить високою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, прогноз погоди, штормове попередження
В тему