20 Березня 2018
Новини

Коли почнуть виплачувати збільшені пенсії

Коли почнуть виплачувати збільшені пенсії

Перші виплати підвищених пенсій військовослужбовцям будуть здійснені наприкінці березня. А основні виплати почнуться з 1 квітня.

Щоб отримати перерахунок, пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду. Пенсії перерахують за довідками уповноважених структур, в яких військовослужбовці проходили службу (Міноборони, МВС, та інші).

Для перерахунку пенсій військовослужбовцям (крім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ) будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років. При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ будуть враховуватися: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року.

Читайте також: У кого в Україні найвищі пенсії

Нагадаємо: починаючи з 1 січня 2018-го пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019-го зростуть іще на 750 грн. І з 1 січня 2020-го – ще на 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть приблизно вдвічі. Зараз середня пенсія військових становить 2898,41 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему