20 Лютого 2018
Новини

Папу Римського Павла VI канонізують

Папу Римського Павла VI канонізують

Папа Римський Павло VI буде зарахований до лику святих у 2018 році. Про це заявив нинішній глава Римсько-католицької церкви Франциск під час щорічної зустрічі зі священиками Риму, повідомляє catholicnewsagency.com.

«Я бачив його, і він мені сподобався», – зазначив він.

Франциск нагадав, що папи Іоанн XXIII і Іоанн Павло II були канонізовані в квітні 2014 року, триває процес беатифікації Івана Павла I. «Ми з Бенедиктом на черзі. Помоліться за нас!» – пожартував він.

Як пояснює видання, на початку лютого спеціальна комісія схвалила друге диво, необхідне для канонізації Павла VI. Рішення було прийнято одноголосно. Зарахування папи до лику святих може відбутися в жовтні під час Архієрейського Синоду.

Читайте також: Українських жінок Папа Римський назвав героїнями

Чудо, яке приписують Павлу VI, – зцілення плода вагітної жінки. Справа вивчалася з 2014 року. У матері з Верони виявили хворобу, яка загрожувала і її життю, і життю дитини. Лікарі запропонували зробити аборт, після чого вона вирушила у Святилище Святої Марії в місті Брешіа помолитися Папі, за кілька днів до цього оголошеному блаженним. Пізніше жінка народила здорову дівчинку.

Павло VI обіймав апостольський престол з 1963-го по 1978-й роки.

Нагадуємо, Папа Римський пропонує змінити молитву «Отче наш»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали